Επίσχεση εργαζομένων ΟΑΣΘ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑΤΑ

Συνεχίζουν για πέμπτη μέρα και την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 την επίσχεση εργασίας οι 2.300 εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, όπως δήλωσε, ο πρόεδρος του συνδικάτου τους Δημήτρης Τσερμενίδης.
«Δεν κάνουμε βήμα πίσω μέχρι να μας καταβληθούν τα δεδουλευμένα δύο μηνών, Μαρτίου και Απριλίου και το δώρο του Πάσχα, συνολικού ύψους 6,3 εκατ. ευρώ» ανέφερε συγκεκριμένα και επανέλαβε ότι καθημερινά οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα συνεδριάζουν και θα αποφασίζουν για την επόμενή τους κίνηση σε επίπεδο κινητοποιήσεων, με βάση και τις εξελίξεις.
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Οργανισμού Χρήστος Στεφανίδης ανακοίνωσε ότι ότι νωρίς το πρωί κατατέθηκε ως ενέχυρο στην Εθνική τράπεζα της Ελλάδας η απόφαση της Διαιτησίας, με βάση την οποία, όπως ανέφερε, το ελληνικό δημόσιο για την εκκαθάριση του 2014 οφείλει να καταβάλει στον ΟΑΣΘ το ποσό των 4,6 εκατ. ευρώ. «Περιμένουμε το «πράσινο φως» για να λάβουμε το δάνειο που ζητήσαμε ύψους περίπου 4 εκατ. ευρώ» πρόσθεσε. Εξήγησε ότι με το που εγκριθεί το δάνειο, ο ΟΑΣΘ θα καταβάλει τα δεδουλευμένα Μαρτίου στους εργαζομένους του ΟΑΣΘ και θα τους εξοφλήσει και το δώρο του Πάσχα.
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τέλους της εβδομάδας η διοίκηση του ΟΑΣΘ έχει αναλάβει τη δέσμευση να αποστείλει στον υπουργό Μεταφορών το δικό της σχέδιο της για τη λειτουργία του οργανισμού, με βάση το οποίο θα προβλέπονται, μεταξύ άλλων, εξορθολογισμός δρομολογίων και τιμών κομίστρου. Αφού αποσταλεί το προαναφερόμενο σχέδιο, δεν αποκλείεται εντός της επόμενης εβδομάδας να γίνει νέα συνάντηση στο υπουργείο Μεταφορών, με την παρουσία και των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, προκειμένου να συνεχιστεί η συζήτηση για τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη, που άνοιξε την Τρίτη 16 Μαΐου 2017, με πρωτοβουλία του ίδιου του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη.