Επίθεση εναντίον πρώην Πρωθυπουργού

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑΤΑ

Ελαφριά τραυματισμένοι στα κάτω άκρα, αλλά εκτός κινδύνου, πήγαν στον Ευαγγελισμό, ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο οδηγός του και ο υπεύθυνος ασφαλείας.
Συγκεκριμένα την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017 στις 19:30 ανοίχθηκε μέσα στο αυτοκίνητο παγιδευμένος φάκελος.
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Καταδικάζω, με οργή, την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου.
Εύχομαι στον ίδιο και σε όλους τους τραυματίες ταχεία και πλήρη ανάρρωση.
Καλώ, ταυτόχρονα, την Κυβέρνηση και τις Αρχές Ασφαλείας να κάνουν τα πάντα, προκειμένου να συλληφθούν οι αδίστακτοι τρομοκράτες.
Είναι εχθροί της πατρίδας μας και της Δημοκρατίας» δήλωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, για την  επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου.
Επίσης μετά την επισκεψή του στο νοσοκομείο τόνισε «Θέλω να εκφράσω την οργή μου και την οδύνη μου για το άνανδρο τρομοκρατικό χτύπημα κατά του πρώην πρωθυπουργού κ. Παπαδήμου.
Να ευχηθώ γρήγορη ανάρρωση στον ίδιο και στους συνοδούς του.
Κάποια στιγμή σε αυτήν τη χώρα πρέπει να αντιληφθούμε ότι η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας πρέπει να αποτελέσει πρώτη πολιτική προτεραιότητα.
Οι τρομοκράτες είναι εχθροί της Δημοκρατίας».
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και των συνεργατών του. Τους ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση.
Είχαμε έγκαιρα επισημάνει την ανάγκη προστασίας στόχων από την δράση της νέας τρομοκρατίας και των μεθόδων που χρησιμοποιεί με τους παγιδευμένους φακέλους.
Η σημερινή επίθεση επιβάλλει τη λήψη πρόσθετων μέτρων. Πολίτες και πολιτικές δυνάμεις του τόπου, πρέπει να παραμείνουμε αποφασιστικοί και ενωμένοι  στο θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας μας» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Ακόμη μετά την επίσκεψή της στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός ανέφερε  «Όπως ξέρετε έχω κάνει ήδη δήλωση για την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού. Είμαι εδώ ανθρώπινα, ήθελα να ενημερωθώ και να συμπαρασταθώ στην οικογένειά του, να ευχηθώ ταχεία ανάρρωση στον ίδιο και στους συνεργάτες του.
Το μόνο που θέλω να επαναλάβω είναι ότι πολίτες και πολιτικοί πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί και ενωμένοι στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας για να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία μας. Ήταν  χτύπημα στη Δημοκρατία και την κοινωνία».
Την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ συνόδευε ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.
ΚΚΕ
«Το ΚΚΕ καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου. Τέτοιου είδους ενέργειες, πέραν από το προβοκατόρικο και δολοφονικό χαρακτήρα τους, υπηρετούν σκοπιμότητες και σχεδιασμούς εχθρικούς προς το λαό και τα συμφέροντά του.
Ευχόμαστε επίσης, ταχεία ανάρρωση στον κ. Παπαδήμο και τους υπόλοιπους τραυματίες – συνοδούς του» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ.
ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ
«Καταδικάζω την αποτρόπαια απόπειρα κατά του Λουκά Παπαδήμου και των συνεργατών του και εκφράζω την συμπαράσταση μου τη δύσκολη αυτή ώρα στους ίδιους και τις οικογένειές τους. Η βία και η τρομοκρατία δεν έχουν θέση στην πολιτισμένη και δημοκρατική μας κοινωνία και είναι καταδικαστέες στη συνείδηση των Ελλήνων. Ενωμένοι ορθώνουμε τείχος σε αυτές τις εγκληματικές πράξεις που απειλούν την κοινωνική μας συνοχή, την ασφάλεια και τη ζωή των πολιτών» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας  κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail