Επέκταση υποχρεωτικής χρήσης μάσκας

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΘΕΜΑΤΑ

Από την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020 επεκτείνεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας για το λιανεμπόριο, τις τράπεζες και συνεχίζεται για τα καταστήματα τροφίμων, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής, τα Μαζικά Μέσα Μεταφοράς, τα ΤΑΧΙ, τα νοσοκομεία και τα ανσασέρ ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης  κρίσεων κ Χαρδαλιάς κατά την διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των συντακτών. Σε ερώτηση του Ην-Ων για το εάν θα υποχρεωθούν τα καταστήματα που δεν έχουν τραπέζια και καρέκλες όπου διασκεδάζουν όρθιοι να τοποθετήσουν τραπεζοκαθίσματα απάντησε «’Έχουμε προβληματιστεί γενικότερα για τα μαγαζιά διασκέδασης και θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο και στη περίπτωση που θα μας εξαναγκάσουν θαμώνες και ιδιοκτήτες τότε θα πάρουμε νέα μέτρα».
Στη συνέχεια ο κ Χαρδαλιάς υπογράμμισε «Ο έλεγχος για κρούσματα κορονοϊού ελέγχεται από έναν αλγόριθμο με την ονομασία «ΕΥΑ» όπου η συγκεκριμένη τεχνική νοημοσύνη έχει τα δεδομένα των κρουσμάτων για κάθε περιοχή όπου ελέγθει στατιστικά τις πιθανότητες για το εάν βρίσκονται σε επικίνδυνα όρια. Δηλαδή αυτές τις ημέρες επειδή υπάρχει πρόβλημα στην Ισπανία και στις Βαλκανικές χώρες έχουν διπλασιαστεί τα τεστ. Από την άλλη έχουν αυξηθεί τα κρούσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ειδικότερα σήμερα στην Αθήνα έχουμε 145 ενεργά όπου τα 36 νοσηλεύονται και τα 109 είναι σε κατοίκων περιορισμό.
Στην Θεσσαλονίκη έχουμε  ενεργά τα 8 νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και τα 58 είναι σε κατοίκων περιορισμό. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο αριθμός εισερχομένων ατόμων στη χώρα μας από 1η έως 26 Ιουλίου 2020 ήταν 1.294.798. Από τα αεροδρόμια πέρασαν 924.438 άτομα, από τα λιμάνια 66.953 και από τα χερσαία σύνορα 303.407. Ο αριθμός ελέγχων ανά πύλη στη χώρα ήταν 171.138 όπου από τα αεροδρόμια έγιναν τεστ 133.858 άτομα, για τα λιμάνια 8.274 άτομα και για τα χερσαία σύνορα 29.006 άτομα. Ο αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ήταν 344.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail