Επέκταση αναστολής συμβάσεων εργασίας

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγορεύονται οι όρθιοι στα κέντρα διασκέδασης από σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου έως 9 Αυγούστου 2020 και υποχρεούνται οι ιδιοκτήτες να έχουν τραπέζια και καρέκλες στις αποστάσεις που ορίζει ο νόμος ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
Επίσης ανέφερε «Επεκτείνεται το μέτρο για αναστολή συμβάσεων των εργαζομένων από 1 έως 31 Αυγούστου 2020 σε κέντρα διασκέδασης και εκγύμνασης ενώ τρεις φορές την εβδομάδα θα συνέρχεται η επιστημονική επιτροπή για τον κορονοϊό μέ παρουσία του Πρωθυπουργού.  Ήδη από σήμερα με απόφαση της επιτροπής θα χρησιμοποιούνται οι μάσκες και στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων ενώ παρατείνεται το μέτρο της απαγόρευσης για τους ξένους εργάτες γης.
Από τις 31 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου 2020 έγιναν 6.610 έλεγχοι όπου δόθηκαν 434  πρόστιμα σε παραβάτες.
Για μεν την επιδότηση των δανείων μπορούν να κάνουν αιτήσεις μόνο όσοι έχουν στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια από 3 Αυγούστου έως 30 Σεπτεμβρίου 2020. Το όριο επιδότησης είναι 600 ευρώ και δεν συμπεριλαμβάνονται τα καταναλωτικά δάνεια.
Ακόμη έχουμε μείωση των μεταναστευτικών ροών, έχει προχωρήσει η αποσυμφόρηση των νησιών και με ευρωπαϊκή επιδότηση ξεκινά η κατασκευή νέων δομών στα νησιά Σάμο, Κω και Λέρο.
Για μεν τα κρούσματα του κορονοϊού η Ελλάδα έχει καλύτερη επιδημικά συμπεριφορά και η αύξηση των κρουσμάτων δεν έχει δημιουργήσει πίεση στο σύστημα υγείας. Χθες ήταν διασωληνωμένοι 12 πολίτες. Κύρια πηγή της αύξησης των κρουσμάτων είναι η χερσαίες πύλες και τα κέντρα διασκέδασης.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail