Εορτασμός μνήμης θυμάτων ναζισμού Κακόπετρου Δήμου Πλατανιά»

ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

Τελετή μνήμης  για τα  θύματα του ναζισμού στην περιοχή, μια σημαντική στιγμή της τοπικής ιστορίας του τόπου μας, πραγματοποίησαν την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018 Ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με τους Τοπικούς Φορείς της Τοπικής Κοινότητας Κακοπέτρου.
Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, στο σύντομο χαιρετισμό του «… επισήμανε πως βρεθήκαμε όλοι εδώ στον Κακόπετρο, για να τιμήσουμε τη μνήμη όλων αυτών που θυσιάστηκαν για τα ιδανικά της ελευθερίας της πατρίδας,  πρόσθεσε επίσης ότι ο Δήμος συνειδητά αναδεικνύει όλες τις στιγμές της τοπικής ιστορίας, σε όλο το εύρος του, προκειμένου να λειτουργήσει ως ζωντανό παράδειγμα μνήμης και παιδείας…».
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κα Καρπαδάκη Ελένη η οποία με γλαφυρή και εμπεριστατωμένη αναφορά, αναφέρθηκε στα γεγονότα της εποχής.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, οι Αντιδήμαρχοι κ. Γεώργιος Καλαϊτζάκης, κ. Ιωάννης Μαλακωνάκης,ο Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Ευτύχιος Κονταξάκης, εκπρόσωπος του ΑΤ Πλατανιά, από το Λιμεναρχείο ο Αξιωματικός ο κ. Ευάγγελος Κοκολογιαννάκης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Καντάνου – Σελίνου κος Βακάκης, ο πρώην Δήμαρχος Βουκολιών κ. Νικόλαος Μπομπολάκης, εκπρόσωπος του ΕΒΕ Χανίων κα Ασπασία Λουπάκη, εκπρόσωποι της ΝΟΔΕ Χανίων, εκπρόσωποι του ΚΚΕ Χανίων, εκπρόσωποι της Ένωσης Κισσαμιτών Αττικής, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι των συλλόγων και φορέων της περιοχής καθώς και κάτοικοι της περιοχής.