Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑΤΑ

Στην εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή-μεταφορά και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών και στην παράνομη διακίνηση μεταναστών καθώς και άλλων περιπτώσεων εξιχνιάσεων ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων προχώρησε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.
Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης επισήμανε:
Η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου οργανωτικού και επιχειρησιακού σχεδιασμού, κατάφερε το τελευταίο χρονικό διάστημα:
– να αποδομήσει πλήρως εγκληματικό δίκτυο, που συγκροτούσαν (3) εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σε Αττική και Κω,
– να εξαρθρώσει διεθνική εγκληματική οργάνωση, που διευκόλυνε την παράνομη είσοδο μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας και στη συνέχεια τους προωθούσε σε ευρωπαϊκές χώρες,
– να εξαρθρώσει (3) εγκληματικές οργανώσεις που διέπρατταν ληστείες και κλοπές, σε διάφορες περιοχές της Αττικής,
– να εξιχνιάσει (1) ανθρωποκτονία και (1) απόπειρα ανθρωποκτονίας και κυρίως
– να εξιχνιάσει τις πρόσφατες υποθέσεις κλοπών νοσοκομειακού υλικού από δημόσια Νοσοκομεία της Χώρας μας.
Θα μου επιτρέψετε να ξεκινήσω την παρουσίαση των υποθέσεων με την εξιχνίαση των πρόσφατων κλοπών ιατρικού εξοπλισμού από δημόσια Νοσοκομεία της χώρας μας, που παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς έχουν χαρακτηριστικά διεθνικού οργανωμένου κυκλώματος που ειδικεύεται στη συγκεκριμένη περιπτωσιολογία, με δράση σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.
Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, κατάφερε να εξιχνιάσει και τις τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού και μηχανημάτων που διαπράχθηκαν τον προηγούμενο μήνα.
Για την υπόθεση αυτή έχουν ταυτοποιηθεί (3) υπήκοοι Κολομβίας, ηλικίας 20, 37 και 50 ετών, ενώ σε χώρα της Λατινικής Αμερικής έχουν κατασχεθεί (4) ιατρικά μηχανήματα, που προέρχονται από το Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» στην Αθήνα και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.
Οι Κολομβιανοί δράστες που ταυτοποιήθηκαν:
• την 15 Μαΐου 2017 αφαίρεσαν από το Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»,  ιατρικό εξοπλισμό, συνολικής αξίας άνω των 500.000 ευρώ,
• το χρονικό διάστημα από 19 έως 22 Μαΐου 2017, από τα Γενικά Νοσοκομεία Λαμίας και Λάρισας αφαίρεσαν εξοπλισμό συνολικής αξίας 115.000 ευρώ και
• την 21 Μαΐου 2017, από το γαστρεντερολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, αφαίρεσαν (2) γαστροσκόπια.
Λόγω της συνάφειας των παραπάνω κλοπών και της σημαντικής ζημιάς που προκλήθηκε στα Νοσοκομεία, με αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία τους και την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας που παρέχουν, συστήθηκε στην Υπηρεσία μας ειδική επιχειρησιακή ομάδα, με σκοπό τη διαλεύκανση των υποθέσεων.
Μετά από κατάλληλη αστυνομική έρευνα και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, σε συνδυασμό με διεθνή και ευρωπαϊκή αστυνομική συνεργασία, διακριβώθηκε ότι πρόκειται για διεθνικού χαρακτήρα εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας έχουν καταγωγή από τη Λατινική Αμερική και έχουν εμπλακεί σε ομοειδείς υποθέσεις κλοπών ιατρικών μηχανημάτων κατά τη τελευταία τετραετία, από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, και συγκεκριμένα τη Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, την Ισπανία, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Τσεχία, τη Πολωνία, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Κροατία.
Από την εξέλιξη των ερευνών διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για μετακινούμενες οργανωμένες ομάδες υπηκόων χωρών της Λατινικής Αμερικής και κυρίως της Κολομβίας, τα μέλη των οποίων κατ’ εντολή των κολομβιανών καρτέλ, επισκέπτονται ως τουρίστες Ευρωπαϊκές χώρες και διαπράττουν τις κλοπές αυτές.
Αναφορικά με τον τρόπο δράσης τους:
• εισέρχονται αεροπορικώς στις χώρες και στη συνέχεια ενοικιάζουν διαμερίσματα από ιστοσελίδες παροχής υπηρεσιών ενοικίασης του διαδικτύου, ενώ για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούν ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, για να εντοπίσουν πόλεις όπου λειτουργούν νοσοκομεία.
• αφού διαπιστώσουν την ύπαρξη και λειτουργία γαστρεντερολογικών κλινικών, τις κατοπτεύουν, για να διαπιστώσουν το ωράριο λειτουργίας τους και την ύπαρξη του ιατρικού εξοπλισμού που τους ενδιαφέρει, συχνά προσποιούμενοι ακόμη και ασθενείς που χρήζουν νοσηλείας,
• στη συνέχεια ενημερώνουν τους συνεργάτες τους, από τους οποίους κάποιοι διαπράττουν τις διαρρήξεις και αφαιρούν τα αντικείμενα,  ενώ άλλοι παραμένουν περιμετρικά του χώρου έχοντας το ρόλο του τσιλιαδόρου,
Επιπλέον:
• συσκευάζουν και ταχυδρομούν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, μέσω μεταφορικών εταιρειών διεθνών αποστολών με σκοπό να εξαφανίσουν τα ίχνη των αφαιρεθέντων αντικειμένων και να καθίσταται αδύνατος ο εντοπισμός και η ανεύρεση τους, σε περίπτωση εντοπισμού ή σύλληψης, ενώ
• σε κάθε χώρα διαπράττουν περισσότερες από μία κλοπές και στη συνέχεια εξαφανίζονται μεταβαίνοντας σε άλλες χώρες.
Αναφορικά με τη δράση τους στη χώρα μας διαπιστώθηκε ότι ενεργοποιήθηκαν τέσσερα τουλάχιστον μέλη της οργάνωσης, υπήκοοι Κολομβίας, από τους οποίους ταυτοποιήθηκαν οι τρεις.
Τα άτομα εισήλθαν το Μάιο στη χώρα μας μέσω της Τουρκίας και στη συνέχεια:
– χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα Πορτογαλικών αρχών νοίκιασαν διαμέρισμα σε περιοχή της Αθήνας και τις αμέσως επόμενες ημέρες άρχισαν κατοπτεύσεις σε διάφορα νοσοκομεία της Αττικής, όπως ο Άγιος Σάββας, Ευρωκλινική και το Λαϊκό Νοσοκομείο, προκειμένου να εντοπίσουν κλινικές και εξοπλισμό που τους ενδιέφερε
– από την χαρτογράφηση την κινήσεων τους, προκύπτει ότι την 20-05-2017 ταξίδεψαν με νοικιασμένο  αυτοκίνητο στη Λαμία και στη Λάρισα, όπου πιθανολογείται ότι εκείνη την ημέρα διέπραξαν και τις δύο κλοπές στα Νοσοκομεία Λαμίας και Λάρισας και την 21-05-2017 ταξίδεψαν εκ νέου στην περιοχή του Βόλου όπου και διέπραξαν την κλοπή στο νοσοκομείο Βόλου.
– απέστειλαν από τη χώρα μας στη Κολομβία δυο δέματα, με ίδιο αποστολέα και παραλήπτη, μέσω εταιρίας διεθνών μεταφορών εμπορευμάτων, ενώ
– οι δράστες αναχώρησαν από την χώρα μας την 25-05-2017 αεροπορικώς με την χρήση πλαστών εγγράφων, μέσω Ισπανίας για χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Σε συνεργασία με τις Αστυνομικές αρχές της Μπογκοτά,  εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε ένα από τα πακέτα που είχαν αποσταλεί και το οποίο περιείχε δύο (2) από τα ενδοσκόπια και ένα συνδετικό καλώδιο που είχαν αφαιρεθεί από το νοσοκομείο  «Άγιος Σάββας» και δύο (2) από τα ενδοσκόπια που είχαν αφαιρεθεί από το νοσοκομείο της Λάρισας. Η διαδικασία ανάκτησης και επαναπατρισμού των κατασχεθέντων ιατρικών εργαλείων βρίσκεται σε εξέλιξη.
Οι έρευνες μας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για την ταυτοποίηση και επιπλέον δραστών καθώς και για τον εντοπισμό των υπολοίπων αφαιρεθέντων αντικειμένων.
Η εξιχνίαση των υποθέσεων αυτών συνιστά μια μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς όπως προαναφέρθηκε οι δράστες έχουν στο ενεργητικό τους μεγάλο αριθμό κλοπών συναφούς ιατρικού εξοπλισμού και συστηματική δράση που εκτείνεται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω ότι, για τις προαναφερόμενες υποθέσεις οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής κατάφεραν να συλλάβουν εξήντα οκτώ (68) δράστες, να ταυτοποιήσουν είκοσι δύο (22), σε περισσότερες από εκατό (100) εξιχνιασθείσες περιπτώσεις και να κατασχέσουν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών, κλεμμένα οχήματα, μέσα διάπραξης των εγκληματικών τους πράξεων και διάφορα είδη κλοπιμαίων.
Ο συνολικός απολογισμός της δραστηριότητας των υπηρεσιών της Δ/νσης Ασφάλειας Αττικής για την τελευταία βδομάδα είναι περισσότερες από εκατόν ενενήντα μία (191) περιπτώσεις εξιχνίασης, διαφόρων σημαντικών εγκληματικών πράξεων, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της εγκληματικής δραστηριότητας και τριακόσιες σαράντα πέντε (345) συλλήψεις ατόμων, συμπεριλαμβανομένων και για διάφορα μικροαδικήματα.
Ενδεικτικά θα ήθελα να αναφέρω ότι μόνο την τελευταία εβδομάδα έχουν εξαρθρωθεί δώδεκα (12) εγκληματικές ομάδες από τις οποίες:
• Τέσσερις (4) δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράνομης λαθρομετανάστευσης.
• Τέσσερις (4) στη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.
• Δυο (2) στη διάπραξη ληστειών και
• Δυο (2) στην εμπορία – διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
Τέλος, θέλω να συγχαρώ την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, που χειρίστηκε την υπόθεση διαρρήξεων – κλοπών από τα Δημόσια Νοσοκομεία της Χώρας, ενεργώντας με απόλυτο επαγγελματισμό και υποδειγματικό τρόπο, προκαλώντας τα ευμενή σχόλια των αστυνομικών Αρχών του εξωτερικού με τις οποίες συνεργαστήκαμε για τη διαλεύκανση των υποθέσεων αυτών.
Θέλω επίσης να συγχαρώ την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων και τις Υποδιευθύνσεις Ασφάλειας Αθηνών, Δυτικής και Βορειοανατολικής Αττικής καθώς και όλες τις Υπηρεσίες που συνεργάστηκαν στο χειρισμό των υπολοίπων υποθέσεων, τις οποίες θα σας παρουσιάσει ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος είπε:
«Η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής κατάφερε να εξαρθρώσει πολυμελές εγκληματικό δίκτυο αποτελούμενο από (3) εγκληματικές οργανώσεις οι οποίες δραστηριοποιούνταν σε ευρείας κλίμακας διακίνηση ναρκωτικών (κοκαίνης και κάνναβης) στην Αττική και στην Κω.
Παράλληλα εξαρθρώθηκε διεθνική εγκληματική οργάνωση, με μέλη στην Κω και στην Τουρκία, που διευκόλυνε την παράνομη είσοδο αλλοδαπών από τα τουρκικά παράλια στην Κω, με τη χρήση πλωτών μέσων.
Για την υπόθεση υπήρξε συνεργασία με τους Συνδέσμους της EUROPOL στη χώρα μας, την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και τα Τμήματα Ασφάλειας Αμαρουσίου και Κω.
Σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν πρωινές ώρες της 5 Ιουνίου 2017 σε Αττική και Κω, συνελήφθησαν συνολικά (44) μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, από τους οποίους οι (23) είναι υπήκοοι Αλβανίας, (20) ημεδαποί και (1) υπήκοος Πακιστάν. Τα (7) ηγετικά μέλη συνελήφθησαν στην Αττική ενώ για την υπόθεση κατηγορούνται ακόμη (23) άτομα.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών και διευκόλυνση της εξόδου από το ελληνικό έδαφος, πολιτών τρίτων χωρών, χωρίς να υποβληθούν στον έλεγχο.
Για την πλήρη διακρίβωση όλου του εύρους των παράνομων δραστηριοτήτων των μελών των εγκληματικών οργανώσεων, προηγήθηκε πολύμηνη, μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αναλύθηκαν σημαντικά στοιχεία και δεδομένα, ενώ αξιοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές και τεχνολογικά μέσα.
Από την πρόοδο της έρευνας, διαπιστώθηκε η ύπαρξη «δαιδαλώδους» εγκληματικού δικτύου, το οποίο αποτελούνταν από (3) πυραμιδικού τύπου εγκληματικές οργανώσεις (κάθετη ιεραρχία). Με έδρα στην Αττική και στην Κω, λειτουργούσαν ως συγκοινωνούντα δοχεία, με κοινά μέλη και από τις αρχές του τρέχοντος έτους διακίνησαν περισσότερα από (200) κιλά κάνναβη και (5) κιλά κοκαΐνη, αποκομίζοντας κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
Επίσης, καταδείχθηκε η ύπαρξη διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης, με έδρα στην Κω και στην Τουρκία, τα μέλη της οποίας (ημεδαποί και αλλοδαποί), από τις αρχές τρέχοντος έτους, πέτυχαν τη διευκόλυνση της παράνομης εισόδου στο ελληνικό έδαφος, μέσω των ελληνοτουρκικών συνόρων, τουλάχιστον (25) αλλοδαπών και την περαιτέρω προώθηση αυτών στην Αττική, έχοντας ως τελικό προορισμό χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.
Πιο αναλυτικά:
Στο εγκληματικό δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών, αρχηγός ήταν συλληφθείς υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος διαχειριζόταν το σύνολο των υπό διακίνηση ναρκωτικών, και για το λόγο αυτό τα υπόλοιπα μέλη τον προσφωνούσαν «αφεντικό» ή «εργοστάσιο».
Το εγκληματικό δίκτυο, υπό τον συντονισμό του αρχηγού, προμηθευόταν, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης από την Αλβανία, οι οποίες εισάγονταν στην Ελλάδα και τοποθετούνταν σε ειδικούς χώρους αποθήκευσης «καβάτζες» σε περιοχή της Αττικής. Στη συνέχεια, τα ηγετικά μέλη που διέμεναν στην Αττική, προέβαιναν στη διακίνηση των ναρκωτικών εντός Αττικής και στην Κω.
Στην Αττική, τα μέλη της οργάνωσης συναντούσαν σχεδόν σε καθημερινή βάση υποψήφιους αγοραστές σε σημεία πέριξ συγκεκριμένης λεωφόρου. Η επιλογή των σημείων γινόταν με βάση την μικρότερη δυνατή απόσταση από τις «καβάτζες» για να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος εντοπισμού από τις Αρχές, καθώς δεν χρειαζόταν να μεταφέρουν τα ναρκωτικά. Στη συνέχεια, η αγοραπωλησία γινόταν μέσα σε χωράφια, τα οποία τα μέλη της οργάνωσης επέλεγαν με τέτοιο τρόπο ώστε ο αγοραστής να μην μπορεί να δει το ακριβές σημείο που ήταν αποθηκευμένα τα ναρκωτικά.
Οι τιμές πώλησης των ναρκωτικών ανέρχονταν στα (800) ευρώ το κιλό κάνναβης και στα (38) ευρώ το γραμμάριο κοκαΐνης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αν το σύνολο των χρημάτων δινόταν «μπροστά» ή αν ένας «πελάτης» ήταν παλιός και αξιόπιστος, η εγκληματική οργάνωση έκανε «εκπτώσεις».
Στην Κω, τα ναρκωτικά μεταφέρονταν σταδιακά (100 γραμμάρια κοκαΐνη και 10 κιλά κάνναβη τη φορά) από στρατολογημένα μέλη, συνήθως γυναίκες που συνοδεύονταν από ανήλικα παιδιά, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τη μετακίνηση τους το πλοίο της γραμμής Πειραιάς – Κω. Με την άφιξη των ναρκωτικών στην Κω, τα εκεί διαμένοντα μέλη, ενεργώντας πάντοτε υπό τον συντονισμό και τις εντολές του σκληρού πυρήνα της Αθήνας, προέβαιναν στην παραλαβή και αποθήκευση των ποσοτήτων, συνήθως σε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια, τα οποία μίσθωνε το εγκληματικό δίκτυο, για να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά ως «καβάτζες».
Η περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών, λάμβανε χώρα μέσα από ένα δαιδαλώδες δίκτυο προμηθευτών και διακινητών μικρής εμβέλειας/«βαποράκια», οι οποίοι παρότι είχαν συγκροτήσει τρεις διαφορετικές εγκληματικές οργανώσεις, συνεργάζονταν στενά (διάρθρωση με τη μέθοδο των «συγκοινωνούντων δοχείων»), πετυχαίνοντας με τον τρόπο αυτό να καλύπτουν τις ανάγκες του συνόλου του «αγοραστικού κοινού».
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι και η μικρότερη διακίνηση (π.χ. ένα γραμμάριο κοκαΐνη), δεν ολοκληρωνόταν, εάν δεν δινόταν έγκριση από τα μέλη του δικτύου στην Αττική, τα οποία είχαν τον τελικό λόγο και αποφάσιζαν για όλες τις συναλλαγές.
Όσον αφορά τις τιμές πώλησης των ναρκωτικών, ήταν πολύ υψηλότερες σε σχέση με την Αττική, καθώς το ένα κιλό κάνναβη κόστιζε (1.500) ευρώ και το ένα γραμμάριο κοκαΐνη από (80) έως (100) ευρώ.
Όσον αφορά στη διεθνική εγκληματική οργάνωση διακίνησης μεταναστών, τα διαμένοντα στην Τουρκία μέλη, εντόπιζαν αλλοδαπούς που επιθυμούσαν να προωθηθούν παράνομα από τους οποίους λάμβαναν, προκαταβολικά και εξ ολοκλήρου τοις μετρητοίς, το αντίτιμο διακίνησης, το οποίο κυμαινόταν από 3.000 ευρώ έως 12.000 ευρώ, ανάλογα με τον επιθυμητό τελικό προορισμό.
Κατά την ημέρα της διακίνησης, επιβίβαζαν τους διακινούμενους στο σκάφος, το οποίο άμεσα κατέπλεε με προορισμό την Κω. Το σκάφος της οργάνωσης ήταν χωρητικότητας δέκα (10) περίπου ατόμων και στις περιπτώσεις που οι διακινούμενοι ήταν υπεράριθμοι, το ίδιο σκάφος πραγματοποιούσε διαδοχικά δρομολόγια από τα Τουρκικά παράλια στην Κω και αντιστρόφως.
Στην Κω αποβιβάζονταν σε περιοχή κοντά σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα και μετά από σχετική συνεννόηση παραλαμβάνονταν από τα μέλη της οργάνωσης στην Κω.
Η μεταφορά πραγματοποιούνταν από «οδηγούς» της εγκληματικής οργάνωσης, εκ των οποίων ο ένας επαγγελματίας οδηγός ΤΑΧΙ, σε «συνεργαζόμενα» ξενοδοχεία.
Πριν από κάθε παραλαβή διακινούμενων, οι «οδηγοί» επόπτευαν τον περιβάλλοντα χώρο, μέχρις ότου βεβαιωθούν ότι δεν κινούνται στην περιοχή περιπολίες της Αστυνομίας ή του Λιμενικού. Σε ενδεχόμενο εντοπισμό διωκτικών Αρχών, η παραλαβή των διακινούμενων αναβάλλονταν προσωρινά και τα μέλη της οργάνωσης επανέρχονταν στο σημείο μετά την παρέλευση του «κινδύνου».
Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής των διακινουμένων στην Κω και μέχρι την
έναρξη της περαιτέρω προώθησης τους στην Ηπειρωτική Ελλάδα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης μεριμνούσαν, μεταξύ άλλων, για τη σίτισή τους και την πληρωμή των ξενοδοχείων, όπου κατέλυαν προσωρινά. Η κάλυψη αυτών των εξόδων γινόταν με χρήματα τα οποία έστελναν τα μέλη της οργάνωσης στην Τουρκία, μέσω εταιρείας χρηματικών συναλλαγών.
Κάθε ολοκληρωμένο περιστατικό διακίνησης συνοδευόταν από αντίστοιχες αποστολές χρημάτων (εμβάσματα), από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που ζουν στην Τουρκία, προς τα αντίστοιχα μέλη στην Κω. Οι αποστολές γινόταν μέσω εταιρείας χρηματικών μεταφορών και παραλήπτης αυτών, συνήθως, ήταν διευθύνων την ελληνική υποομάδα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, εκτός από την αποστολή χρηματικών εμβασμάτων, η εγκληματική οργάνωση εφάρμοζε και τη μέθοδο των «cash couriers», μεταφέροντας χρήματα μέσω των διακινούμενων.
Παράλληλα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στην Κω προετοίμαζαν την περαιτέρω προώθηση των διακινούμενων στην Ηπειρωτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αττική, με τα πλοία της γραμμής. Ειδικότερα, επέλεγαν το καταλληλότερο δρομολόγιο, αξιολογώντας όλες τις παραμέτρους που θα μπορούσαν να δυσχεράνουν τον έλεγχο τον Λιμενικών Αρχών κατά την επιβίβαση.
Τέτοιες παράμετροι ήταν ο αριθμός των επιβατών στο εκάστοτε δρομολόγιο (συνωστισμός) και οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες (λ.χ. βροχόπτωση).

Μετά την επιλογή του καταλληλότερου δρομολογίου ένα από τα μέλη της οργάνωσης παραλάμβανε τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, χωρίς να παρίστανται οι διακινούμενοι. Δεδομένου ότι οι αλλοδαποί δεν κατείχαν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για την έκδοση των εισιτηρίων, η εγκληματική οργάνωση τους εφοδίαζε με βουλγαρικά δελτία ταυτότητας (προφανώς πλαστά), ενώ η επιλογή του καταλληλότερου δελτίου γινόταν με κριτήριο το βαθμό ομοιότητας μεταξύ του εικονιζόμενου (πραγματικού κατόχου) και του διακινούμενου.
Στη συνέχεια, λάμβαναν χώρα οι τελευταίες «προετοιμασίες» πριν από την έναρξη της περαιτέρω προώθησης των αλλοδαπών και πιο συγκεκριμένα:
• παρεμβάσεις στην εξωτερική εμφάνιση των διακινούμενων, έτσι ώστε αφενός να μοιάζουν με Ευρωπαίο πολίτη (ευπρεπής ενδυμασία, γυαλιά κ.λπ.) και αφετέρου να προσομοιάζουν στον πραγματικό κάτοχο του δελτίου ταυτότητας που θα χρησιμοποιούσαν (βάψιμο μαλλιών, κούρεμα κ.λπ.) και
• παροχή οδηγιών και κατευθύνσεων στους διακινούμενους, αναφορικά με τη διαδικασία που θα έπρεπε να ακολουθήσουν μέχρι την επιβίβασή τους στο πλοίο.
Μετά την ολοκλήρωση των «προετοιμασιών», οι υπό διακίνηση αλλοδαποί κινούνταν πεζοί, συνοδεία των μελών, από το εκάστοτε ξενοδοχείο που διέμεναν, σε προκαθορισμένα σημεία στο λιμάνι της Κω.
Αμέσως μετά την άφιξη των διακινούμενων στην είσοδο του λιμανιού, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης επεδίωκαν να αποσπάσουν την προσοχή των Λιμενικών που ήταν επιφορτισμένοι με τον έλεγχο των εισιτηρίων, προς αποφυγή πιθανού ελέγχου.
Η επιτυχής επιβίβαση των διακινουμένων στο πλοίο και η άφιξη τους στην Αττική, συνοδευόταν (όπως και στο 1ο στάδιο) από αντίστοιχες αποστολές χρημάτων (εμβάσματα), από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που ζουν στην Τουρκία, προς τα αντίστοιχα μέλη στην Κω.
Τα μέλη της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης, ακολουθώντας τον τρόπο δράσης που αναλύεται παρακάτω, πέτυχαν:
• σε (2) διαφορετικά περιστατικά διακίνησης (19/03/2017 και 01/04/2017), τη διευκόλυνση της παράνομης εισόδου στη χώρα, τουλάχιστον (24) αλλοδαπών (μέσω των θαλάσσιων ελληνοτουρκικών συνόρων με τη χρήση πλωτών μέσων).
• σε (13) διαφορετικά περιστατικά διακίνησης, την περαιτέρω προώθηση από την Κω στην ηπειρωτική Ελλάδα (Αττική), τουλάχιστον (33) αλλοδαπών (με τη χρήση των πλοίων της γραμμής Κως – Πειραιά).
Το κέρδος της εγκληματικής οργάνωσης για αυτά τα περιστατικά διακίνησης υπολογίζεται στις 72.000 ευρώ (περίπου 3.000 ευρώ ανά διακινούμενο).
Κατά το επιχειρησιακό σκέλος, πραγματοποιήθηκαν συνολικά (44) έρευνες σε οικίες, «καβάτζες» και λοιπούς χώρους και, μεταξύ άλλων, κατασχεθήκαν: (100) κιλά κάνναβη, (1.400) γραμμάρια κοκαΐνη, νοθευτικές ουσίες, (12) ζυγαριές ακριβείας, (2) πυροβόλα όπλα, (1) ένα όπλο κρότου, πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim, (4) αυτοκίνητα, (2) μηχανές και χρηματικό ποσό 27.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια κύριας Ανάκρισης, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των μη συλληφθέντων δραστών συνεχίζονται.
Την υπόθεση της εξάρθρωσης εγκληματικής ομάδας τα μελή της οποίας διέπρατταν κλοπές αυτοκίνητων και δίκυκλων μοτοσικλετών, σε περιοχές του νομού Αττικής, χειρίστηκε το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.
Συνελήφθησαν μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της 31-05-2017, σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και του Κέντρου των Αθηνών, συνολικά (6) μέλη της οργάνωσης και συγκεκριμένα (4) ημεδαποί ηλικίας 29, 26, 19 και 18 ετών  και δυο (2) υπήκοοι Αλβανίας 28 και 26 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατά συρροή, από άτομα που διαπράττουν κλοπές κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος από άτομα που επιχειρούν τέτοιες πράξεις κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια.
Αναφορικά με τον τρόπο δράσης τους, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης αναζητούσαν απογευματινές και βραδινές ώρες οχήματα, σε περιοχές με μεγάλη προσέλευση κόσμου, όπως γήπεδα, αθλητικοί χώροι, εμπορικά κέντρα και γενικά σε χώρους ψυχαγωγίας, ή οχήματα που ήταν σταθμευμένα  σε εξωτερικούς χώρους εκμεταλλευόμενοι την μειωμένη κίνηση.
Τα αυτοκίνητα που αναζητούσαν ήταν συγκεκριμένης μάρκας και προδιαγραφών και τα αφαιρούσαν με τη χρήση ειδικού τεχνολογικού εξοπλισμού που διέθεταν, ενώ τις μοτοσικλέτες τις αφαιρούσαν με τη χρήση ειδικά διαμορφωμένων αυτοσχέδιων εργαλείων.
Στη συνέχεια μετέφεραν τα οχήματα σε χώρους που είχαν διαμορφώσει κατάλληλα, όπου είτε τα αποσυναρμολογούσαν και τα ανταλλακτικά τους τα διέθεταν προς πώληση, είτε πλαστογραφούσαν τους χαρακτηριστικούς αριθμούς τους (αριθμός πλαισίου, αριθμός κινητήρα, αριθμός αμαξώματος κ.α.) με σκοπό να τα μεταπωλήσουν.
Την πλαστογράφηση των χαρακτηριστικών των αφαιρεθέντων οχημάτων  πραγματοποιούσαν «χτυπώντας» τους σειριακούς αριθμούς και «εκμεταλλευόμενοι» τα έγγραφα αυτοκινήτων ίδιας μάρκας, τα οποία τα μέλη της οργάνωσης είχαν προηγουμένως εισαγάγει από το εξωτερικό. Ακολούθως, τα ταξινομούσαν στο όνομά τους ή σε συγγενικά τους πρόσωπα και τα μεταπωλούσαν αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.
Στην πλειοψηφία τους, τα μέλη της οργάνωσης δεν εργάζονταν και συντηρούνταν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, με τα κέρδη που τους απέφερε η εγκληματική τους δραστηριότητα.
Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις επέλεγαν επαγγέλματα όπως διανομείς (delivery), τα οποία τους επέτρεπαν να κινούνται συνεχώς και να εντοπίζουν πιθανούς «στόχους».
Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί (12) κλοπές αυτοκίνητων και μοτοσικλετών και μια (1) κλοπή ανταλλακτικών από φορτηγό αυτοκίνητο, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε κατοικίες και σε αποθήκες και αποθηκευτικούς χώρους που διατηρούσαν οι συλληφθέντες,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• (5) αυτοκίνητα και ένα JETSKI,
• (3) κινητήρες μοτοσικλετών,
• laptop με ηλεκτρονική συσκευή παράκαμψης του ηλεκτρονικού εγκεφάλου των οχημάτων, για την αφαίρεση αυτών,
• πλήθος ανταλλακτικών και εξαρτημάτων μοτοσικλετών, όπως  εξατμίσεις, σέλες, αμορτισέρ, ψαλίδια, φανάρια διαφόρων τύπων  μοτοσικλετών,
• μεγάλος αριθμός κλειδιών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, εξαρτημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών, διαφόρων μαρκών και μοντέλων,
• πλήθος κλειδιών πασπαρτού για διάφορες μάρκες αυτοκινήτων,
• μεγάλος αριθμός φωτοαντιγράφων και υπευθύνων δηλώσεων αγοραπωλησιών οχημάτων, καθώς και πινακίδων κυκλοφορίας,
• ποσότητα ινδικής κάνναβης βάρους (111,5) γραμμαρίων,
• πιστόλι αερίου –  κρότου και
• χρηματικό ποσό (1.260) ευρώ.
Τα κατασχεθέντα οχήματα και ανταλλακτικά και ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός, απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να ταυτοποιηθεί η προέλευσή τους, ενώ εξετάζεται η συμμέτοχη των δραστών σε δεκάδες ακόμη παρόμοιες κλοπές.
Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, όπου παραπέμφθηκαν για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης.
Η εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές, σε βάρος οδηγών επαγγελματικών φορτηγών αυτοκινήτων, καθώς και κλοπές σε οικίες και εταιρείες σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, με το Τμήμα Ασφάλειας Μεγάρων, που διενέργησε την προανάκριση, το Τμήμα Ασφάλειας Ασπροπύργου, τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας και το Αστυνομικό Τμήμα Γαστούνης.
Ύστερα από ταυτόχρονες επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν την 31 και 1 Ιουνίου 2017 σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και της Ηλείας, συνελήφθησαν (6) ημεδαποί, μέλη της εγκληματικής ομάδας και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία (4) ημεδαπών συνεργών τους, ενώ στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν επιπλέον, δύο (2) ημεδαπές για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Όπως διαπιστώθηκε, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας δρούσαν τουλάχιστον από το δεύτερο εξάμηνο του 2016 και δραστηριοποιούνταν κυρίως στη διάπραξη ληστειών και κλοπών, σε βάρος επαγγελματιών οδηγών φορτηγών.
Αναφορικά με τον τρόπο δράσης τους, επέλεγαν σημεία κατά μήκος του οδικού δικτύου ή σε βιομηχανικές περιοχές, που χρησιμοποιούν οι οδηγοί φορτηγών, για στάθμευση και διανυκτέρευση. Έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, με κουκούλες τύπου «fullface», πλαστικές μάσκες και φορώντας γάντια, προσέγγιζαν τα θύματά τους, όπου με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή πυροβόλων όπλων ή μεταλλικών αντικειμένων, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή.
Για τη μετάβαση και τη διαφυγή τους από τα σημεία «στόχους», χρησιμοποιούσαν οχήματα που είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο, από διάφορες περιοχές της Αττικής. Μετά την ολοκλήρωση των πράξεών τους, διέφευγαν σε καταυλισμό της Δυτικής Αττικής, όπου περιμετρικά αυτού εγκατέλειπαν τα κλεμμένα οχήματα.
Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων,
• το χρηματικό ποσό των (1.300) ευρώ,
• πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM κινητής τηλεφωνίας, προερχόμενα από κλοπές,
• κλεμμένη κυνηγετική καραμπίνα και κυνηγετική καραμπίνα με κομμένη κάννη και αποξεσμένους τους αριθμούς της,
• Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο,
• (19) νάιλον συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους (35) γραμμαρίων περίπου.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί (29) περιπτώσεις, από τις οποίες, δώδεκα (12) ληστείες και απόπειρες ληστειών σε βάρος οδηγών φορτηγών, (11) κλοπές οχημάτων, (3) κλοπές από οικίες-εταιρείες, (2) κλοπές από Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα και (1) απόπειρα κλοπής από όχημα.
Σε βάρος των μελών της εγκληματικής ομάδας σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμορία, ληστείες και κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, ενώ προέκυψε ότι σε βάρος ενός συλληφθέντα, εκκρεμούσε ένταλμα βίαιης προσαγωγής του 1ου Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών.
Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για κύρια ανάκριση, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των μελών της εγκληματικής οργάνωσης και σε άλλες περιπτώσεις.
Η επόμενη υπόθεση αφορά στην εξάρθρωση, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στη διάπραξη μεγάλου αριθμού κλοπών – διαρρήξεων και ληστειών, στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας, την 31-05-2017 στην Καλλιθέα Αττικής, (5) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 22 έως 33 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν δώδεκα (12) συνεργοί τους και συγκεκριμένα, 18χρονος ημεδαπός έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης και έντεκα (11) υπήκοοι Αλβανίας που αναζητούνται.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα και ενεργώντας κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση, διέπρατταν ληστείες σε βάρος ανήλικων κυρίως ατόμων, καθώς και κλοπές από διαμερίσματα, καταστήματα, αυτοκίνητα και δίκυκλα.
Για τον εντοπισμό τους είχε συσταθεί ειδική ομάδα αστυνομικών, η οποία είχε αναλάβει τη συλλογή και αξιοποίηση στοιχείων και τη διενέργεια περιπολιών στις περιοχές όπου δρούσαν τα μέλη της οργάνωσης.
Στο πλαίσιο επισταμένων αναζητήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, εντοπίστηκαν απογευματινές ώρες της 31-05-2017 οι συλληφθέντες και προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.
Από την πολύμηνη έρευνα και προανάκριση, την ανάλυση του τρόπου δράσης (modus operandi) της εγκληματικής οργάνωσης και τη συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες ενέχονται σε (41) περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων και ληστειών, ενώ το συνολικό οικονομικό όφελος που αποκόμισαν ξεπερνά τις 70.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για διενέργεια κυρίας ανάκρισης στην 2η Τακτική Ανακρίτρια Αθηνών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση παρόμοιων περιπτώσεων και τον εντοπισμό των λοιπών μελών της ομάδας.
Σε άλλη υπόθεση, συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 30-05-2017, στην Αθήνα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας  Βορειοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας, 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, μέλος εγκληματικής  οργάνωσης που διέπραττε ληστείες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.
Από την μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί (2) περιπτώσεις ληστειών που τελέστηκαν τον προηγούμενο μήνα σε οικίες και μια (1) περίπτωση σε πρατήριο υγρών καυσίμων, σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συγκροτήσει δομημένη με διακριτικούς ρόλους και διαρκή δράση εγκληματική ομάδα, η οποία διέπραττε ληστείες σε οικίες και πρατήρια υγρών καυσίμων, κυρίως σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής.
Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν οχήματα τα οποία ενοικίαζαν από ιδιωτική εταιρία, ενώ κάλυπταν τα χαρακτηριστικά τους και προέβαιναν στην αποσύνδεση συστημάτων καταγραφής, με σκοπό την αποφυγή της ταυτοποίησης και σύλληψής τους.
Δρούσαν σε ομάδες δύο η τριών ατόμων και προσέγγιζαν τους στόχους τους βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες. Αιφνιδίαζαν και ακινητοποιούσαν τους ενοίκους με την απειλή όπλων και τους υποχρέωναν να τους οδηγήσουν στο εσωτερικό αυτών. Ακολούθως, προέβαιναν σε ενδελεχή έρευνα και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή, ενώ δεν δίσταζαν να διαφεύγουν και με τα ιδιωτικά οχήματα των μελών της οικογένειας.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 29χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι, δύο φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και κάλυκας πυροβόλου όπλου.
Ο δράστης, πρώην έγκλειστος Καταστημάτων Κράτησης και σεσημασμένος για τα ίδια αδικήματα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, όπου παραπέμφθηκε σε τακτική ανάκριση και κρίθηκε προφυλακιστέος.
Η έρευνα για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των υπόλοιπων μελών της οργάνωσης, καθώς και τη συμμετοχή τους σε άλλες αξιόποινες πράξεις, συνεχίζεται.
Θα ήθελα τέλος να αναφερθώ και σε μία ακόμα σημαντική επιτυχία της  Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και συγκεκριμένα στην εξιχνίαση μιας  ανθρωποκτονίας και μιας απόπειρας ανθρωποκτονίας.
Στην πρώτη περίπτωση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, η ανθρωποκτονία 24χρονου υπηκόου Αλβανίας, που σημειώθηκε την 28 Μαΐου 2017 στο κέντρο της Αθήνας.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν 23χρονη και 20χρονος, και οι δύο υπήκοοι Αλβανίας, ενώ αναζητούνται δύο ομοεθνείς συνεργοί τους, σε βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί σχετικά εντάλματα σύλληψης.
Στη δεύτερη περίπτωση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 26χρονου ημεδαπού, που σημειώθηκε βραδινές ώρες της 4 Απριλίου 2017, στο Παλαιό Φάληρο.
Για την υπόθεση αυτή ταυτοποιήθηκε ως δράστης 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.
Για τις υποθέσεις αυτές θα εκδοθεί σχετικό Δελτίο Τύπου από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.»