Ενεργειακό Βραβείο στην Περιφέρεια Κρήτης

ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

Βραβείο για τις πρωτοβουλίες και δράσεις της στον τομέα της Εξοικονόμησης Ενέργειας έλαβε η Περιφέρεια Κρήτης, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο του αναπτυξιακού-επενδυτικού φόρουμ «Εξοικονόμηση Ενέργειας – Επενδύοντας στο Ευρωπαϊκό Όραμα» . Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ενέργειας Νίκος Καλογερής, ο οποίος κατά την αντιφώνησή του υπογράμμισε: «Το βραβείο αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αείμνηστη Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Βιομηχανίας Βιργινία Μανασάκη-Ταβερναράκη, η οποία έθεσε τις βάσεις για τα περισσότερα από αυτά που παρουσιάσαμε και βραβευόμαστε σήμερα. Ακόμα και τώρα συνεχίζουμε το δικό της όραμα, και υλοποιούμε δράσεις του σχεδιασμού που η ίδια εμπνεύστηκε και επιμελήθηκε».
Της βράβευσης προηγήθηκε η παρουσίαση από τον Αντιπεριφερειάρχη όλων των έργων και πρωτοβουλιών της Περιφέρειας Κρήτης στα θέματα της ενέργειας. Στην παρουσιασή του ο κ. Καλογερής ανέλυσε τα τέσσερα ευρωπαϊκά έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης για την ενεργειακή αναβάθμιση των δημοσίων κτιρίων στοχεύοντας στη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του δημόσιου κτιριακού αποθέματος, που αποτελεί βασική προτεραιότητα της ΕΕ. Επιπλέον, ανέλυσε τις δράσεις προώθησης της εξοικονόμησης ενέργειας και της ενεργειακής αποδοτικότητας, με έμφαση στην ορθολογική εφαρμογή του μέτρου του ενεργειακού συμψηφισμού. Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με όλους τους Δήμους και τους ΤΟΕΒ της Κρήτης προχωρά στην εκπόνηση ολοκληρωμένων μελετών, με σκοπό να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες των φορέων από ανανεώσιμες πηγές μειώνοντας το λειτουργικό κόστος των ενεργοβόρων εγκαταστάσεων και υποδομών ώστε να μεγιστοποιηθούν τα άμεσα και μακροχρόνια οφέλη για την κοινωνία και το περιβάλλον.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail