Ενεργειακός κόμβος Αλεξανδρούπολη

ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ενεργειακός κόμβος Αλεξανδρούπολη

Υπογράφει η συμφωνία για την έναρξη του πρώτου τερματικού σταθμού υγροποιουμένου αερίου ο οποίος θα είναι εγκατεστημένος ΝΔ του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και σε απόσταση 24 χιλιομέτρων μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας.
Συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Ο πρώτος αυτός σταθμός είναι σημαντικός γιατί θα μεταφέρει το υγροποιημένο φυσικό αέριο προς και από Ελλάδα και Βουλγαρία καθώς και στην κεντρική Ευρώπη. Αυτό αναμένεται να πραγματοποιηθεί από το 2022 έως και το 2023,. Το ύψος της επένδυσης είναι 383 εκατομμύρια ευρώ και πρόκειται για διακρατική σύμπραξη με τη συμμετοχή Ελληνικών και Βουλγαρικών εταιρειών. Πρόκειται για ένα κρίκο μιας ευρύτερης αλυσίδας όπου θα έχει οφέλη γεωπολιτικά, θα είναι ενεργειακός κόμβος της ευρύτερης περιοχής και θα φέρει μεγάλη ανάπτυξη στην Νότιο – Ανατολική Μακεδονία και Θράκη».
Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Βορύσωφ τόνισε: «Η λύση αυτή ικανοποιεί όλες τις πλευρές των εταίρων και των επενδυτών. Για τις εργασίες του σταθμού ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα λόγω του κορονοϊού».
Πρέπει να σημειωθεί ότι υπεγράφησαν δύο συμφωνίες, η μία για την αγοροπωλησία των μετοχών και η άλλη για τη σχέση μεταξύ των μετόχων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail