Ενδυνάμωση εθελοντισμού

ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

«Λέμε ΟΧΙ σε ό,τι μας ρυπαίνει και ό,τι μας πεθαίνει, ΝΑΙ στη ζωή», ήταν το θέμα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Πνευματικό  Κέντρο της Χώρας Σφακίων, στις 1-2 Απριλίου 2017, το τέταρτο στη σειρά πολιτιστικό, εκπαιδευτικό-επιστημονικό διήμερο με στόχο την ενημέρωση-ευαισθητοποίηση και την κριτική συνειδητοποίηση / αφύπνιση Ζητημάτων – Αιχμών και των αιτίων τους, όπως «Το κάπνισμα», «Τα τροχαία», «Η κακοποίηση των ανηλίκων και η κακοποίηση των ζώων», «Η ρύπανση και μόλυνση της διατροφικής αλυσίδας» και «Η κλιματική αλλαγή». Η εκστρατεία υλοποιείται στη μνήμη του εμπνευστή της, αείμνηστου Κισαμίτη καρδιολόγου, Μιχαήλ Μπονατάκη, έχει ήδη «περάσει» από το Δήμο Πλατανιά, το Δήμο Αποκορώνου και Δήμο Κανδάνου-Σελίνου. Ακολουθεί ο Δήμος Κισάμου στις 22 και 23 Απριλίου, ενώ θα ολοκληρωθεί στην πόλη των Χανίων με την 1η Επιστημονική Συνδιάσκεψη Πόλης για τον Εθελοντισμό, την Κοινοτική Ενδυνάμωση-Δράση και την ΔΒΜ (Πνευματικό Κέντρο Χανίων, 12-14 Μαΐου2017).
Το  Σχέδιο αφορά στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και στον Πολιτισμό, στην Ενδυνάμωση των Πολιτών, στον Εθελοντισμό, στη Δικτύωση και στην Πολιτειότητα, καθώς αναδύεται απευθείας από την Κοινωνία των Πολιτών. Παράλληλα, συλλειτουργούν οι συμπληρωματικοί στόχοι της δια-Δημοτικής συνεργασίας (cross-Municipal collaboration) και της δια-Συλλογικής Συνεργασίας μεταξύ πολιτιστικών δομών (cross-Cultural Union collaboration).
Υλοποιείται από το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης (ΕΔΕΕΚ), το e επιστημονικό περιοδικό «Εκπαίδευση Ενηλίκων & Πολιτισμός στην Κοινότητα» και το Πανεπιστήμιο Κρήτης -ΦΚΣ σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, την Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων και την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων με αποστολή μια καμπάνια διαλόγου της κοινωνίας των πολιτών στο Νομό Χανίων (περιαστικοί δήμοι Πλατανιά, Αποκορώνου, Καντάνου-Σελίνου, Σφακίων, Κισάμου και στον αστικό Δήμο Χανίων).
Με ιδιαίτερη φροντίδα και υψηλό αίσθημα φιλοξενίας ο Δήμος Σφακίων, ο Δήμαρχος και οι δημότες του συμμετείχαν, ως ισότιμοι συνδιοργανωτές, πρόθυμα και ακούραστα στην προετοιμασία και διοργάνωση των δράσεων του διημέρου, φιλοξενώντας στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου στη Χώρα Σφακίων.
• τους Πολιτιστικούς και άλλους Συλλόγους του Δήμου, οι οποίοι πρόσφεραν αφθονία και ποιότητα παραδοσιακών εδεσμάτων, χορών και τραγουδιών
• τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολικών τους μονάδων
• τις σχολικές μονάδες, οι οποίες με έργα των παιδιών του Δήμου Σφακίων πλαισίωσαν εικαστικά τις αίθουσες του Πνευματικού Κέντρου της Χώρας Σφακίων
• τους πολίτες του δήμου, οι οποίοι με την ενεργό και αυθεντική συμμετοχή τους υποστήριξαν με τρόπο ουσιαστικό τις δράσεις του διημέρου
Δραττόμαστε της ευκαιρίας να επισημάνουμε ότι τέτοιου είδους υποστηρικτικές κινήσεις, μας συγκινούν και μας δίνουν δύναμη να συνεχίζουμε το έργο μας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail