Ενίσχυση Κοινωνικής Μέριμνας Μοσχάτου

ΑΤΤΙΚΗΣ Περιφέρειες

Ενίσχυση της Κοινωνικής Μέριμνας ζητάει ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, με επιστολή του προς την Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θεανώ Φωτίου, την Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Ρένα Δούρου και τον Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθηνών, κ. Χρήστο Καπάταη, προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που προέκυψαν από την μεταφορά των συνανθρώπων μας από τη Στέγη Πρόνοιας Γερόντων των Αγίων Αποστόλων στις Τζιτζιφιές, λόγω της φωτιάς που έπιασε και τη διαμονή τους στη δομή της Κοινωνικής Μέριμνας.
Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, αναφέρει τα εξής:
«Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα την πολύτιμη συμβολή σας σε ένα ζήτημα που αφορά πάνω από όλα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη συμπαράστασή μας προς τους ανθρώπους της Γ΄ ηλικίας. Συγκεκριμένα, το ζήτημα στον οποίο αναφέρομαι αφορά τους ηλικιωμένους κατοίκους της Στέγης Πρόνοιας Γερόντων των Αγίων Αποστόλων στις Τζιτζιφιές, η οποία μετά τη φωτιά που πήρε δύο ανθρώπινες ζωές και τους στέρησε τον τόπο κατοικίας τους, έχουν μεταφερθεί στην Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου.
Από την πρώτη στιγμή ως Δημοτική Αρχή σταθήκαμε στο πλευρό τους και προσπαθήσαμε με το επιστημονικό προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας να τους στηρίξουμε και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα τους προσφέρουν σταθερότητα και ασφάλεια. Οι οικονομικές δυνατότητες του Φιλανθρωπικού Σωματείου της Κοινωνικής Μέριμνας Μοσχάτου δεν επαρκούν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες που προέκυψαν από τη διαμονή και την καθημερινή διαβίωση αυτών των ανθρώπων στη δομή της Κοινωνικής Μέριμνας.
Ο Δήμος μας είναι αρωγός στις προσπάθειες στήριξης των ανθρώπων αυτών, ωστόσο θεωρούμε την άμεση οικονομική ενίσχυση της Κοινωνικής Μέριμνας Μοσχάτου, από το Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την Περιφέρεια Αττικής, απολύτως αναγκαία, προκειμένου να μπορέσει να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της διαμονής, στήριξης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ψυχολογικής υποστήριξης των ηλικιωμένων αυτών συνανθρώπων μας που δοκιμάστηκαν σκληρά εξαιτίας της βίαιης απομάκρυνσής τους από το περιβάλλον τους.
Ευελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκριση λόγω της σοβαρότητας του προβλήματος, του επείγοντος χαρακτήρα του, καθώς και της ευαισθησίας που έχετε επιδείξει στο παρελθόν σε ανάλογα περιστατικά.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail