Εμπορικός Σύλλογος Χανίων κατά «Black Friday»

ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

Αντίθετος με τη «Μαύρη Παρασκευή», είναι ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, ο οποίος μάλιστα καλεί τις τοπικές επιχειρήσεις να μη συμμετάσχουν στις εκπτώσεις.
Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου, εκφράζει το φόβο για «λουκέτο» στις τοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες «κινδυνεύουν», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση, από τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, αλλά και το «νέο καταναλωτικό πρότυπο» της Μαύρης Παρασκευής.
Παράλληλα, όπως τονίζεται -μεταξύ άλλων- στη σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, οι μικρές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στη «Μαύρη Παρασκευή» κατά το 2016, είδαν μόνο ζημιές στα ταμεία τους.
Να σημειωθεί ότι υπάρχουν επιχειρήσεις στα Χανιά, που αυτοβούλως, μπορεί και να συμμετάσχουν στις αυριανές εκπτώσεις.
Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων είναι:
Οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες προκειμένου να γιγαντώσουν τα κέρδη τους προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας βάλουν στο χέρι και να μας οδηγήσουν στο λουκέτο.
Έτσι δεν τους φτάνουν οι συνεχείς εκπτώσεις, τα απελευθερωμένα ωράρια, η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, τα προκλητικά φορολογικά προνόμια, οι φτηνοί χωρίς δικαιώματα εργαζόμενοι.
Τώρα θέλουν να μας βάλουν στο χέρι βρίσκοντας ένα νέο «καταναλωτικό πρότυπο» τη Μαύρη Παρασκευή.
Τα τελευταία χρόνια οι διάφορες πολυεθνικές προσπαθούν να καθιερώσουν για δικό τους όφελος  την Μαύρη Παρασκευή σαν καταναλωτική «ευκαιρία».
Αποτέλεσμα όσοι από τους μικρούς εμπόρους θέλησαν να ακολουθήσουν αυτή την ενέργεια είδαν ζημιές στα ταμεία τους. Οι μόνοι κερδισμένοι από αυτή την ξενόφερτη συνήθεια ήταν οι πολυεθνικές.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων συνεκτιμώντας την προηγούμενη πείρα από αυτή την  ενέργεια καλεί τα μικρά εμπορικά καταστήματα να γυρίσουν την πλάτη τους.
Απευθύνεται επίσης και στο καταναλωτικό κοινό των Χανίων παροτρύνοντας το να προτιμήσει τις μικρές τοπικές επιχειρήσεις για να πραγματοποιήσει τις αγορές του. Χρόνος υπάρχει για τις αγορές αποφεύγοντας να στηρίζουμε τέτοιες ενέργειες ασχήμιας και εξαπάτησης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail