Ελλάδα σύνορα Ευρώπης

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΘΕΜΑΤΑ

«Μην επιχειρείται να μπείτε παράνομα στην Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει σύνορα αλλά είναι και τα ευρωπαϊκά σύνορα» στέλνει το μήνυμα στους μετανάστες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας κατά την διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
Επίσης ανέφερε «Διαψεύδω τις πληροφορίες για νεκρούς από ελληνικά πυρά και η Τουρκία εκτός από διακινητής μεταναστών στέλνει και ψευδές ειδήσεις. Ήδη έχουμε πάρει απόφαση όσοι από την Κυριακή μπαίνουν παράνομα στην χώρα δεν θα κρατούνται στα κέντρα αλλά σε σημεία όπως αεροδρόμια για να φεύγουν από τη χώρα σε τρίτες χώρες.
Παράλληλα η Ευρώπη θα ενισχύσει την Ελλάδα με έξι σκάφοι για τις παράκτιες περιοχές, με νέα σκάφο ανοικτής θάλασσας, με δύο οχήματα και εκατό συνοριοφύλακες για τις χερσαίες και θαλάσσιες περιοχές της χώρας.
Επίσης θα συνεδριάσει έκτακτα το Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και εσωτερικών υποθέσεων της ΕΕ για το προσφυγικό προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις.
Η κυβέρνηση θα προχωρήσει νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για το μεταναστευτικό προκειμένου να επιστρέφουν οι μετανάστες στη χώρα προέλευσης, το άσυλο για όλες τις περιπτώσεις χορηγείται μετά τα επτά χρόνια και διακόπτεται το δικαίωμα στέγασης σε όσους πλέον δεν θα δοθεί το δικαίωμα του ασύλου ενώ σταματούν για όλους και για ένα μήνα η χορήγηση ασύλου.
Η Ελληνική κυβέρνηση θα ζητήσει από την ΕΕ διπλωματική στήριξη για να φεύγουν οι μετανάστες σε τρίτες χώρες. Στην περίπτωση που ο Ερντογάν προχωρήσει σε κέντρα για τους μετανάστες στα σύνορα της χώρας τότε θα έχει πρόβλημα. Για μεν τις ΜΚΟ και τον ρόλο που παίζουν γνωρίζουμε ότι ορισμένες έχουν λειτουργήσει παρακρατικά γι΄αυτό το λόγο έχει προχωρήσει ο έλεγχος.
Πρέπει να επισημάνουμε ότι πρόκειται για μία οργανωμένη επίθεση της Τουρκίας εκμεταλλευόμενη τους μετανάστες προκειμένου να πετύχει τα γεωπολιτικά της σχέδια».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail