Εκσυγχρονισμός τουριστικών εγκαταστάσεων στα Αστέρια Γλυφάδας

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΘΕΜΑΤΑ

Θετική απόφαση για τον εκσυγχρονισμό των τουριστικών εγκαταστάσεων στα Αστέρια Γλυφάδας πήρε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), κρίνοντας παράλληλα νόμιμες όλες τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.
Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει έξι κάτοικοι της Γλυφάδας ζητώντας να ακυρωθεί:
– η από 5.5.2016 υπουργική απόφαση με την οποία διαπιστώθηκε η νομιμότητα του συνόλου των τουριστικών εγκαταστάσεων εμβαδού 21.379 τ.μ. στα Αστέρια Γλυφάδας και
– η από 12.5.2016 απόφαση του γενικού γραμματέα της γενικής διεύθυνσης αποκεντρωμένη διοίκησης με την οποία τροποποιήθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι στο υπάρχον εν λόγω τουριστικό συγκρότημα και εκσυγχρονίστηκε η ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων δυναμικότητας 400 κλινών, η οποία είναι μισθωμένη στην εταιρεία «Ναυσικά».
Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ, με την υπ΄ αριθμ. 2456/2017 απόφασή του, απέρριψε την αίτηση και όλους τους ισχυρισμούς των έξι κατοίκων της Γλυφάδας, κρίνοντας ότι οι επίμαχες προσβαλλόμενες αποφάσεις δεν προσκρούουν στο άρθρο 24 του Συντάγματος που προστατεύει τα δάση και τις δασικές εκτάσεις, αλλά ούτε προσκρούει στη δασική νομοθεσία (νόμος 998/1977).

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail