Εκδίκαση συνδικαλιστών ΠΟΕ-ΟΤΑ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑΤΑ

Την Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017, στις 9.00 το πρωί,  στο Θ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (Δικαστήρια Σχολής Ευελπίδων – Κτίριο Προκάτ) θα εκδικαστεί η υπόθεση σε βάρος συνδικαλιστικών στελεχών της ΠΟΕ – ΟΤΑ.
Σε ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ επισημαίνεται «Οι διώξεις αυτές, εντάσσονται στη συστηματική επιχείρηση τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων του κόσμου της εργασίας και ιδιαίτερα των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που εδώ και χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ο πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θέμης Μπαλασόπουλος και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, Γιάννης Τσούνης παραπέμπονται σε δίκη για μία ακόμη φορά με την κατηγορία του «ηθικού αυτουργού», γιατί υπέγραψαν ως Πρόεδρος και ως Γενικός Γραμματέας αντίστοιχα, ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α, που ενημέρωνε τους εργαζόμενους για τα αντιλαϊκά  μέτρα -που είχε λάβει η Κυβέρνηση το 2011-  και τους καλούσε να συμμετάσχουν στην απεργία της 16ης Οκτωβρίου 2011, με κατάληψη των Δημοσίων κτηρίων.
Δεν είναι η πρώτη φορά, που μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ή του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., πρώην και νυν, έρχονται αντιμέτωπα με ποινικές διώξεις γιατί τόλμησαν να αποφασίσουν απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται από τις κυβερνήσεις των μνημονίων και ενάντια στις μεθοδευμένες προσπάθειες «συμφερόντων» που υπονομεύουν το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και προωθούν την πλήρη ιδιωτικοποίησή τους.
Οι διώξεις αυτές, αποτελούν  αναπόσπαστο μέρος  των πολιτικών  των «θεσμών» – της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ καθώς και των κυβερνήσεων που έδρασαν και συνεχίζουν ως εντολοδόχοι τους, σπέρνοντας τη φτώχεια, τη δυστυχία και την εξαθλίωση στο λαό με την εφαρμογή τους. Είναι προφανές ότι τέτοιες διώξεις στρέφονται ενάντια στο δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται και να παλεύει για το δίκιο του. Ειδικότερα, στρέφεται ενάντια σε αυτούς που πάλεψαν και παλεύουν για να απαλλαγεί η χώρα μας από το καθεστώς των μνημονίων. Αυτό είναι ένα ευθύ πλήγμα, ενάντια στα πολιτικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, στην ίδια τη Δημοκρατία.
Πραγματικός στόχος  όμως τελικά, δεν είναι η δίωξη της συνδικαλιστικής ηγεσίας της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α, αλλά οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και οι αγώνες τους, καθώς αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά, ότι επιχειρείται η καλλιέργεια κλίματος τρόμου μέσω της ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.
• Υπερασπιζόμαστε το δίκιο, τους αγώνες, την ελευθερία και τα δικαιώματά μας.
• Απαιτούμε την αθώωση των δύο συνδικαλιστών της ΠΟΕ – ΟΤΑ καθώς και την παύση κάθε παρόμοιας  δίωξης.
• Καλούμε τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου και των ΔΣ των Ομοσπονδιών και Σωματείων του Δημόσιου Τομέα να δώσουν το «παρών» στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017, στα Δικαστήρια της Ευελπίδων.»