Εκδήλωση ολοκαυτώματος Καλλικράτη

ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης των 76 χρόνων από το ολοκαύτωμα του μαρτυρικού χωριού Καλλικράτης από τους Γερμανούς τον Οκτώβρη του 1943.
Τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στον χώρο του Ηρώου και στη συνέχεια ακολούθησε χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Σφακίων κ. Μανούσο Χιωτάκη και ομιλία για τα γεγονότα της εποχής από τον κ. Αριστομένη Συγγελάκη, Διδάκτωρ Οδοντιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Συγγραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Ακολούθησαν κατάθεση στεφάνων και ριζίτικο τραγούδι από την ομάδα Ασφένδου.
Παρευρέθησαν, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Κωνσταντίνος Γυπάρης και Ιωάννης Μανούσακας, ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο Αντιδήμαρχος Κισσάμου κ. Θεόφιλος Χριστουλάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μαλάθυρου και πρώην Δήμαρχος κ. Σπύρος Δαράκης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην Δήμαρχος Σφακίων κ. Ιωάννης Ζερβός, από την Δ/νση Αστυνομίας Χανίων ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Ανδρέας Καλατζάκης, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βρυσών ο Πυραγός κ. Σωτήριος Αργυρόπουλος, ο Λιμενοσταθμάρχης Σφακίων κ. Νικόλαος Ζαμπετάκης, εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών, o Γ.Γ. του Συλλόγου Σφακιανών Χανίων κ. Ανδρεάς Μανουσέλης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εθνικής Αντίστασης, παραρτήματος Χανίων κ. Χαράλαμπος Πετράκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Σοκαρά κ. Νικόλαος Μπιμπάκης, Δημοτικοί σύμβουλοι, Πρόεδροι και μέλη Κοινοτήτων και πλήθος κόσμου.
Ακολούθησε φιλοξενία από τον Δήμο Σφακίων και τους κατοίκους της περιοχής.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail