Εισαγγελική έρευνα θανατηφόρας πλημμύρας στην Μάνδρα

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΘΕΜΑΤΑ

Έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας θα κάνει η κυβέρνηση αφού ο εισαγγελέας έδωσε εντολή προκειμένου να βρεθούν τα αίτια της τραγωδίας (15 νεκροί μετά από κακοκαιρία στη Μάνδρα Αττικής). Η εισαγγελική απόφαση είναι κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να ερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις σχετικά με τους θανάτους λόγω της θεομηνίας στη Δυτική Αττική, όπως διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος.
Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί να ερευνηθούν αδικήματα, πολεοδομικές παραβάσεις, ενώ αν χρειαστεί θα κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.
Συγκεκριμένα αναγκάστηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την θανατηφόρα πλημμύρα να προχωρήσει σε νέο διάγγελμα από το γραφείο της Περιφέρειας Αττικής. Ειδικότερα ανέφερε «Την κήρυξη εθνικού πένθους αποφασίσαμε στο συντονιστικό της Περιφέρειας το οποίο ηγούμαι. Ακόμη θα προχωρήσουμε στη διάσωση όσων ακόμα βρίσκονται σε κίνδυνο, στην έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας, στην αξιοποίηση χώρων του στρατού για να  μην μείνει κανένας άστεγος, στα απαραίτητα μέτρα για ακραία φαινόμενα σε όλη τη χώρα και στην επούλωση των πληγών όπου έχουν προκύψει. Οπού εκεί θα δράσουν τα κλιμάκια των Περιφερειών.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail