Εισαγγελική έρευνα για χολέρα

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑ

Το πρωί της Τρίτης 24 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 9π.μ. τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ επισκέφθηκαν τον Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών, κ. Ζαγορίτη στα Δικαστήρια. Κατέθεσαν Αναφορά συνοδευόμενη με τα έγγραφα που υπογράφουν η Διευθύντρια του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου και η Επόπτρια Υγείας του Νοσοκομείου που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη δονακίου της χολέρας στο Νοσοκομείο «Έλενας Βενιζέλου».
Προσκομίσαμε επίσης έγγραφο του Σωματείου Εργαζομένων που αναφέρεται στην χάλια κτιριακή κατάσταση του Νοσοκομείου.
Ο Προϊστάμενος Εισαγγελίας ανέγνωσε τα έγγραφα που προσκομίσαμε και τα συμπεριέλαβε στα έγγραφα του ΚΕΕΛΠΝΟ με βάση τα οποία διετάχθη εισαγγελική έρευνα για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Τα εν λόγω έγγραφα δεν είχαν κατατεθεί.
Ζητήσαμε επίσης να διατάξει την επανεξέταση των μικροβιολογικών πλακακίων των δειγμάτων της 5ης Οκτωβρίου που φυλάσσονται στο μικροβιολογικό εργαστήριο του Νοσοκομείου «Έλενας Βενιζέλου».
Με βάση τα έγγραφά μας διέταξε κατεπείγουσα έρευνα την οποία ανέθεσε σε Εισαγγελέα. Η Εισαγγελέας θα αποφασίσει για την επανεξέταση των δειγμάτων.
Ταυτόχρονα καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά κατά του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κου Παύλου Πολάκη για το υβριστικό παραλήρημα των τελευταίων ημερών κατά της ΠΟΕΔΗΝ και του Προέδρου της.