Ειδικά μέτρα για Πάσχα

Ειδικά μέτρα για όλη την επικράτεια της Ελλάδας ενόψει του Πάσχα αποφάσισε η Ελληνική κυβέρνηση. Συγκεκριμένα από σήμερα στις 6 το απόγευμα σε η Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό θα ελέγχουν όλες τις εξόδους από στεριά και θάλασσα προκειμένου να μην γίνει η μετακίνησης των πολιτών λόγω του κορονοϊού. Δικαίωμα στην μετακίνηση έχουν μόνο οι κάτοικοι οι οποίοι σύμφωνα με το Ε1 η οικία τους βρίσκεται σε συγκεκριμένα μέρη της επαρχίας και των νήσων. Πρέπει να σημειωθεί ότι όσοι φύγουν και βρουν τρόπο να φύγουν δεν μπορούν να γυρίσουν πίσω στην κατοικία τους μέχρι να σταματήσει την απαγόρευση η κυβέρνηση. Η παράνομη μετακίνηση έχει πρόστιμο 300 ευρώ, αφαίρεση πινακίδων και επιστροφή πίσω στα σπίτια τους. Η μετακίνηση στα νησιά επιτρέπεται στους κατοίκους που ζουν σε μικρά νησιά που είναι ένας Δήμος με μεγάλο νησί μαζί. Η μετακίνηση των κατοίκων των μικρών νησιών επιτρέπεται μόνο για εξυπηρέτησή τους στο τραπεζικό και υγειονομικό τομέα. Ακόμη απαγορεύεται από τους Δήμους την ημέρα της Ανάστασης να μεταφέρουν με εθελοντές το Άγιο Φως στα σπίτια των κατοίκων.
Παράλληλα οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό όταν θα σταματήσουν τα μέτρα κατά του κορονοϊού θα έχουν δωρεάν εισιτήρια μέχρι το καλοκαίρι του 2021 για θεατρικές παραστάσεις.
για μεν τα δίδακτρα στα ιδιωτικά σχολεία θα υπάρξει αναπροσαρμογή και για μεν τα φροντιστήρια που έχουν διαδικτυακά μαθήματα η τιμή των διδάκτρων δεν αλλάζει.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας συνολικά τα κρούσματα έχουν φθάσει τα 1884, 14 έχουν πάρει εξιτήριο, 17 έχουν βγει από την εντατική, 84 είναι στην εντατική και οι θάνατοι έχουν φθάσει τους 83.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail