Εγκαίνια εικαστικής έκθεσης

ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

Το  Xeniseum – Μουσείο της Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) του Πανεπιστημίου Κρήτης, υλοποιεί μια εικαστική έκθεση και σειρά συμποσίων-εργαστηρίων  διεπιστημονικού χαρακτήρα, την περίοδο 5 έως 27 Οκτωβρίου 2019, με κεντρικό θέμα: «Η εκπαίδευση στην απόψυξη ή μαθαίνοντας ξανά», για την ανάδειξη χρόνιων προβλημάτων της εκπαίδευσης που συνδέονται άμεσα με κοινωνικά ζητήματα όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε άλλες χώρες.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 19:00 στη Μουσειακή Συλλογή της Ελένης Γλύκατζη –Αρβελέρ (Βερνάδου-10 Παλαιά Πόλη).
Στην έκθεση, η οποία θα αναπτυχθεί σε επιλεγμένους χώρους στην Πόλη του Ρεθύμνου, θα συμμετάσχουν καλλιτέχνες και ακαδημαϊκοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Η.Π.Α., Καναδάς, Ελβετία, Ολλανδία, Σουηδία και Ιταλία).
Συγκεκριμένα, οι χώροι είναι: το  Xeniseum – Μουσείο της Εκπαίδευσης, το Καρά Μουζά Πασά Τζαμί, το  παλαιό Λιμεναρχείο, ο Ναός Αγίας Σοφίας και η Μουσειακή Συλλογή της Ελένης Γλύκατζη –Αρβελέρ.
Στους συνδιοργανωτές της έκθεσης και των συμποσίων  συμπεριλαμβάνονται η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, η Περιφέρεια Κρήτης & η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ρεθύμνου (Κ.Ε.Δ.Η.Ρ.), μαζί με την υποστήριξη του Καντονιού Solothurn της Ελβετίας. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί σε χώρους που αντανακλούν ιδιαίτερους συμβολισμούς, νοήματα και σημασίες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail