Εγκαίνια «Αγροτικού Αυγούστου» Χανίων

ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

Με κεντρικό σύνθημα «Όταν η παράδοση πιστοποιείται», άνοιξε τις πύλες της στο κέντρο των Χανίων η έκθεση «Αγροτικός Αύγουστος 2017» μια έκθεση θεσμός που πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση Δήμου Χανίων, Περιφέρειας Κρήτης-ΠΕ Χανίων και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητηρίου Χανίων.
Τα εγκαίνια της έκθεσης αγροτικών προϊόντων που φιλοξενούνται σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα στην πλατεία 1866 πραγματοποιήθηκαν παρουσία  Αρχών, φορέων, παραγωγών και πλήθους κόσμου και τελέστηκε Αγιασμός.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στα εγκαίνια της έκθεσης αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, στην ποιότητα των εκλεκτών -πιστοποιημένων παραδοσιακών προϊόντων, στις δυνατότητες περαιτέρω προώθησης τους στις ξένες αγορές και στα οφέλη τόνωσης της οικονομίας, επισημαίνοντας το τρίπτυχο: ταυτότητα-ποιότητα-ανταγωνιστικότητα.
«Θεωρούμε ότι μέσα από τις συνέργειες μπορούμε να επιτύχουμε πολλά. Και ως παράδειγμα φέρνω την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας που έχει πιστοποιήσει με το σήμα Κρήτη 660 προϊόντα του νησιού, που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο», τόνισε χαρακτηριστικά  ο κ. Αρναουτάκης ευχαριστώντας παράλληλα για την συνεργασία της διοργάνωσης της έκθεσης τον Δήμο, το Επιμελητήριο, τους συμμετέχοντες παραγωγούς και όλους τους παραβρισκόμενους στα εγκαίνια της έκθεσης. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 31 Αυγούστου και οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά Κρητικά παραδοσιακά προϊόντα και να ενημερωθούν για την αξία της Κρητικής διατροφής.
Για την έκθεση και τους στόχους της μίλησαν επίσης στα εγκαίνια ο Δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας, ο γεν. Γραμ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχης Φυτράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μαργαρώνης, ο Αντιδήμαρχος Ευτύχης Κονταξάκης.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του «Αγροτικού Αυγούστου» οργανώνονται και ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Την έκθεση, που θα είναι ανοιχτή καθημερινά, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, συνδιοργανώνουν ο Δήμος Χανίων, η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων.