Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στην Ιεράπετρα

ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ θα πραγματοποιηθεί στην Ιεράπετρα. Μέσα από την προκριματική διαδικασία από 1353 αιτήσεις συμμετοχών Ελλήνων και ξένων σκηνοθετών, επιλέχθηκαν 157 ντοκιμαντέρ, τα οποία θα προβάλλουν «τη γη των ανθρώπων». Οι ταινίες αυτές έχουν ως αφετηρία εκτός από τη Μινωική Κρήτη τον πρώτο μεγάλο πολιτισμό του κόσμου, πολιτισμούς των περισσότερων λαών και χωρών της γης. Φέτος το Φεστιβάλ, θα το παρακολουθήσουν πολιτιστικοί ακόλουθοι από πολλές χώρες του κόσμου, σκηνοθέτες διακεκριμένοι για την πολιτιστική τους προσφορά, πλήθος κόσμου καθώς και 72 νέοι ομογενείς από τη Ρωσία προβάλλοντας 12 ντοκιμαντέρ μικρού μήκους. Επίσης το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει καλλιτεχνικούς Διευθυντές και από άλλα φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της χώρας μας ενισχύοντας τους δεσμούς μας. Για αυτή την ενδυνάμωση και στην προώθηση του πολιτιστικού γίγνεσθαι της τοπικής του κοινωνίας αλλά και της Ευρώπης ευρύτερα το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας έχει πλέον την Ευρωπαϊκή ταυτότητα «EFFE» 2017 – 2018 (Europe for Festivals, Festivals for Europe του European Festival Association). Το Φεστιβάλ, έχει επίσης την τιμή να καλωσορίσει φέτος το «China Dream», που όπως υποδηλώνει και το όνομα του είναι μια φαντασμαγορική συνδιοργάνωση του Φεστιβάλ της Ιεράπετρας με τα 9 μεγαλύτερα Διεθνή Φεστιβάλ της Κίνας. Είναι μια ανταλλαγή του πολιτισμού της εικόνας μεταξύ των Φεστιβάλ των δύο χωρών, που ανοίγει μεγαλύτερους ορίζοντες για το Φεστιβάλ το οποίο ήδη ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο.
Εξίσου όμως σημαντικό είναι το γεγονός ότι ακόμη για μια ακόμα χρονιά το Φεστιβάλ καινοτομεί δίνοντας βήμα σε νέους σκηνοθέτες ηλικίας 15 – 25 ετών, ώστε να αποκτήσουν τη δική τους καλλιτεχνική ταυτότητα στο παγκόσμιο κινηματογραφικό στερέωμα.
Επίσης, όπως και κάθε χρόνο, προβολές Ντοκιμαντέρ και Παράλληλες εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν σε πολλές πόλεις του Νομού Λασιθίου, προβάλλοντας τον πολιτισμό της εικόνας στην καρδιά της κοινωνίας. Σε αυτές τις προβολές του Φεστιβάλ σας καλώ ως Καλλιτεχνική Διευθύντρια να γίνετε θεατές και πρωταγωνιστές όπως επίσης και στην τελετή έναρξης το Σάββατο 5 Αυγούστου και ώρα 9 στην Παραλιακή Πλατεία Δημαρχείου Ιεράπετρας και τελετή λήξης Τετάρτη 9 Αυγούστου και ώρα 9 στην Παραλιακή πλατεία Δημαρχείου Ιεράπετρας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail