Διεθνές φεστιβάλ Μουσικής-Τέχνης

ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

Με το θερμό χειροκρότημα των θεατών στους γνωστούς καλλιτέχνες Γιώργο Ανδρέου, Γιώργο Καζαντζή, Κορίνα Λεγάκη αλλά και στον Βασίλη Λέκκα για την εκτός προγράμματος συμμετοχή του άνοιξε με επιτυχία.
Ξεκίνησε το διεθνές φεστιβάλ το «4th Aegean Arts Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής και Τέχνης» που οργανώνεται με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, τη συνδιοργάνωση του Δήμου Χερσονήσου και την φιλοξενία του πολιτιστικού συλλόγου Επισκοπής. Το κατάμεστο από κόσμο θέατρο απόλαυσε τις επιτυχίες των γνωστών ποιοτικών καλλιτεχνών ενώ τους καλλιτέχνες και το κόσμο καλωσόρισε θερμά η «ψυχή» του φεστιβάλ Τζούλη Καψετάκη η οποία παράλληλα ευχαρίστησε για την στήριξη την Περιφέρεια, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη όπως και τον δήμο Χερσονήσου και τον πολιτιστικό σύλλογο Επισκοπής. Παρόντες στην εναρκτήρια μουσική βραδιά ήταν εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής, ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης ενώ επίσης παρόντες ήταν ο αντιδήμαρχος τουρισμού-πολιτισμου του δήμου Χερσονήσου Ευθύμης Μουντράκης καθώς και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Γιώργος Ανδρέου, Γιώργος Καζαντζής, Κορίνα Λεγάκη αλλά και ο Βασίλης Λέκκας για την εκτός προγράμματος συμμετοχή του άνοιξε με επιτυχία
Σε ανακοίνωση υπογραμμίζεται «Είναι επίσης σημαντικό που στο πλαίσιο του φεστιβάλ άρχισε η  έκθεση του 1ου Aegean Arts Διεθνούς Διαγωνισμού Παιδικής Ζωγραφικής 2017 «Tα Χρώματα της Αγάπης». Η  έκθεση πραγματοποιείται στο παρακείμενο Μουσείο Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής θα είναι ανοιχτή για το κοινό 19:30-21:00.
To βράδυ της 12ης Ιουλίου, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ τα αποτελέσματα του 1ου Aegean Arts Διεθνούς Διαγωνισμού Παιδικής Ζωγραφικής 2017 «Tα Χρώματα της Αγάπης».
Επίσης στη διάρκεια του φεστιβάλ θα γίνουν δωρεάν σεμινάρια από διεθνώς αναγνωρισμένους μουσικούς για τα οποία οι ενδιαφερόμενοι πολίτες να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση που αναφέρεται στο αναλυτικό πρόγραμμα που ακολουθεί.
Συγκεκριμένα το υπόλοιπο πρόγραμμα του διεθνούς φεστιβάλ μουσικής και τέχνης στην Επισκοπή έχει ως εξής:
Πρόγραμμα
Τετάρτη 5 Ιουλίου 21:30 στο Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος: Παρουσίαση «Ιατρική Παραστατικών Τεχνών: το χρέος μας προς τους καλλιτέχνες» από την ιατρό, επικεφαλή του μεταπτυχιακού προγράμματος  Χαρά Τρούλη. Ακολουθεί ρεσιτάλ πιάνου «Μεταβάσεις» με τον Μάνο Κιτσικόπουλο.
Πέμπτη 6 Ιουλίου 21:30 στο Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος: Μουσική δωματίου με τους Petar Dimov (πιάνο), Ozlem Celik (κλαρινέτο), Lysianne Chen (πιάνο) και Charlotte Schoeters (σοπράνο).
Παρασκευή 7 Ιουλίου 21:30 στο Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος: Παρουσίαση «Ήχος, θόρυβος, μουσική: οι ακουστικές προσλήψεις κατά την ενδομήτρια περίοδο και η σπουδαιότητά τους στην ανθρώπινη ανάπτυξη» με τη Δέσποινα Σκανδαλάκη. Ακολουθεί ρεσιτάλ πιάνου/παρουσίαση «Εικόνες από Ρωσία» με τον Can Okan.
Σάββατο 8 Ιουλίου 21:30 στο Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος: «Λέξης ήχος, μουσικής λόγος: Συναντώντας την Κάλλια και την Καρολίνα». Η Δρ. Μαρία Χναράκη, εθνομουσικολόγος, λαογράφος, πολιτισμικός ανθρωπολόγος και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Drexel (Φιλαδέλφεια-ΗΠΑ) παρουσιάζει το βιβλίο «Δενδρίτες» της Κάλλιας Παπαδάκη. Ακολουθεί ρεσιτάλ πιάνου με την Karolina Pancernaite.
Κυριακή 9 Ιουλίου 18:00-21:00 στο Μουσείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής : «Τα παιδία παίζει».
Δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες: ζωγραφική, face painting και πολλά άλλα, για μικρούς και μεγάλους.
18:00  Παιδικό Θέατρο.
18:15  Προβολή βραβευμένης ταινίας «Άκουσέ με».   
19:00  Παρουσίαση βιβλίου «Η Μάγισσα η Ανάποδη» του Χρήστου Κωνσταντουδάκη.
19:30  Συναυλία μικρών μαθητών ωδείων και μη.
Εάν το παιδί/μαθητής(τρια) σας αγαπάει τη μουσική, ξέρει να παίζει ένα μικρό κομμάτι σε οποιοδήποτε μουσικό όργανο, και θέλει να συμμετάσχει, δηλώστε συμμετοχή με το όνομα, ηλικία και όργανο του συμμετέχοντα στο aegeanarts@gmail.com. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 1η Ιουλίου 2017.
20:30 «Η Μουσική της Ζωής»: Μια παρουσίαση με κλασικό πιάνο συνοδευόμενη από ντοκιμαντέρ, η οποία από κοινού θα αναδείξει την πρόοδο της εξελικτικής βιολογίας από τις διδακτορικές φοιτήτριες, διεθνείς πιανίστριες Στεφανία και Μαριάννα Καψετάκη.
Κυριακή 9 Ιουλίου 21:30 στο Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος: Ρεσιτάλ πιάνου με τον Mark Viner.
Δευτέρα 10 Ιουλίου 11:00 στο Μουσείο Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής Πεδιάδος: ΔΩΡΕΑΝ σεμινάριο πιάνου το διεθνώς αναγνωρισμένο πιανίστα και εκλεγμένο Πρόεδρο του Alkan Society στην Αγγλία, Mark Viner. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 5 Ιουλίου 2017. Για περισσσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο aegeanarts@gmail.com.
Δευτέρα 10 Ιουλίου 21:30 στο Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος: «Αυτοκρατορικό» Κονσέρτο Πιάνου του Beethoven, με την Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων Αθηνών, το διεθνώς διακεκριμένο μαέστρο και καλλιτεχνικό διευθυντή της Καμεράτας Αθηνών, Γιώργο Πέτρου. Σολίστ η διεθνώς πολυβραβευμένη Ηρακλειώτισσα πιανίστα και ιατρός Μαριάννα Καψετάκη.
– Τρίτη 11 Ιουλίου 21:30: στο Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος: Μουσική δωματίου – «Pollen, Spreading the Seeds of Music» με τους Ιωάννη Ποταμούση, Γιάννη Γεωργιάδη, Μυρτώ Γεωργιάδου, Λίλυ Δάκα και Θεανώ Σακαλίδου.
Τετάρτη 12 Ιουλίου 11:00 στο Μουσείο Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής: ΔΩΡΕΑΝ Σεμινάριο πιάνου με το διεθνώς διακεκριμένο πιανίστα και παιδαγωγό Ιωάννη Ποταμούση.  Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 8 Ιουλίου 2017. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο aegeanarts@gmail.com.
Τετάρτη 12 Ιουλίου 21:30 στο Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος :: Αποτελέσματα και τελετή απονομής 1ου Aegean Arts Διεθνούς Διαγωνισμού Παιδικής Ζωγραφικής 2017 «Τα Χρώματα της Αγάπης».
Τετάρτη 12 Ιουλίου 21:30 στο Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος: «Συναυλιακός Ερωτόκριτος» του Δημήτρη Μαραμή. Ερμηνεύουν οι Θοδωρής Βουτσικάκης, Ελένη Δημοπούλου και Μέλα Γεροφώτη.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα όλες οι εκδηλώσεις του φετινού φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν στην Επισκοπή Πεδιάδος. Επίσης από τους οργανωτές γίνεται γνωστό ότι τα ΚΤΕΛ Ηρακλείου θα διαθέτουν λεωφορεία για τη μετακίνηση των επισκεπτών. Λεωφορεία θα αποχωρούν από τον κεντρικό σταθμό ΚΤΕΛ Ηρακλείου προς Επισκοπή στις 19:30 κάθε απόγευμα (4-12 Ιουλίου), και θα επιστρέφουν προς Ηράκλειο στις 23:30. Ακόμη, υπάρχουν λεωφορεία που θα αποχωρούν στις κανονικές ώρες λειτουργίας των ΚΤΕΛ, από Μάλια/Χερσόνησο/Κοκκίνη Χάνι και αλλού. Εισιτήρια που αφορούν μόνο τη μετακίνηση πωλούνται μέσα στο λεωφορείο.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail