Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για Δημογραφικό

ΒΟΥΛΗ

«Η Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει περισσότερα από 60εκατ. ευρώ για κοινωνικές δομές, προνοιακή στήριξη της οικογένειας, υποστήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, σε συνεργασία με Δήμους, Υπουργεία, την Εκκλησία και φορείς πολιτών» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος στην Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής για το Δημογραφικό.
Επίσης τόνισε «Η Περιφέρεια Αττικής υποστηρίζει τη στροφή των νέων προς τον πρωτογενή τομέα με την παροχή οικονομικών ενισχύσεων για την είσοδο νέων ηλικίας μέχρι 41 ετών στη γεωργική απασχόληση, για να κρατήσει τους νέους στον τόπο καταγωγής τους.
Η Περιφέρεια Αττικής δεν περιορίζεται μόνο στην επιδοματική πολιτική αλλά παράλληλα εφαρμόζει ένα τεράστιο πρόγραμμα Εκτελουμένων και Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας το οποίο υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ αναβαθμίζει τις υποδομές και δημιουργεί θέσεις εργασίας, έστω και προσωρινές.
Ιδιαίτερα για τα νησιά μας, όπως τα Αντικύθηρα τα οποία βρίσκονται σε τροχιά ερήμωσης και ερημοποίησης, έχουμε αποδεχθεί ένα ερευνητικό πρόγραμμα από το Αστεροσκοπείο Αθηνών για την κλιματική αλλαγή το οποίο πιστεύουμε ότι θα συμβάλλει στην ανάσχεση του φαινομένου.
Η προσπάθεια όλων στην Περιφέρεια Αττικής δεν εξαντλείται στα πιο πάνω, είναι διαρκής έχοντας ανοιχτές τις κεραίες μας σε καινοτόμες και δημιουργικές ιδέες που κύριο στόχο έχουν όχι μόνο την ανάσχεση του φαινομένου της αιμορραγίας της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και τον επαναπατρισμό όσο το δυνατόν περισσοτέρων νέων Ελλήνων που αναγκάστηκαν λόγω των συνθηκών να εγκαταλείψουν την πατρίδα μας.»