Δημιουργία σχολής υποδομών νερού-αποβλήτων

ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

Εσπερίδα για την «Αναγκαιότητα τεχνικής εκπαίδευσης εργαζομένων στα συστήματα επεξεργασία νερού και αποβλήτων, για τη σωστή λειτουργία-συντήρηση τους, για να προστατεύεται η Δημόσια Υγεία και το Περιβάλλον» πραγματοποιείται την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020 στις 6 το απόγευμα στις αίθουσες του ΚΕΚ στη Ν. Αλικαρνασσό στο Ηράκλειο Κρήτης.
Σκοπός η δημιουργία σχολής για τεχνικούς των υποδομών νερού-αποβλήτων, με την αξιοποίηση εκπαιδευτικού υλικού από προηγμένες χώρες και από έμπειρους Έλληνες επιστήμονες και τεχνολόγους στα περιβαλλοντικά έργα. 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
17:30-18:00
Προσέλευση – Εγγραφές
18:00-18:10
Σύντομοι χαιρετισμοί:
– Δρ. Λάμπρος Βαμβακάς, Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Περιφέρειας Κρήτης
– Νικόλαος Ξυλούρης, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Χωροταξίας & Περιβάλλοντος Περιφέρειας Κρήτης
18:10-18:25
«Υγεία και Ασφάλεια Εργαζομένων στον Τομέα της Ύδρευσης και Αποχέτευσης»
Θεόδωρος Κ. Κωνσταντινίδης,  Ειδικός Ιατρός Εργασίας, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής, π. Πρόεδρος Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.).
18:25-18:40
«Κίνδυνοι για τη Δημόσια Υγεία στο Νερό και η Διαχείρισή τους»
Άννα Ψαρουλάκη, Αν. Καθηγήτρια  Μικροβιολογίας – Ανθρωποζωονόσων Ιατρικής Σχολής Παν. Κρήτης, Υπεύθυνη Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας Κρήτης.
18:40-18:50
«Απαιτούμενες Γνώσεις – Νομοθετική Συμμόρφωση στον Τομέα των Υδάτων»
Δρ. Αντώνιος Παπαδάκης,  Αν. Προϊστάμενος Τμ.  Δημόσιας Υγιεινής Δ/νσης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης.
18.50-19.10
«Αναγκαιότητα Εκπαίδευσης – Πιστοποίησης εργαζομένων στη λειτουργία συντήρησης συστημάτων νερού και αποβλήτων και τα οφέλη για το Περιβάλλον, τη Δημόσια Υγεία, την ποιότητα ζωής και τον Τουρισμό».
Γεώργιος Διαλυνάς, Χημικός Μηχανικός, τεχνολογίες Περιβάλλοντος και εκπαίδευση λειτουργών (operators) σε επεξεργασία νερού-αποβλήτων.
19.10 -21.00
Ανοικτή Συζήτηση με το κοινό, συντονιστής Δρ. Μιχαήλ Καθαράκης, Διευθυντής Τεχνικών Σχολών Επιμελητηρίου Ηρακλείου,  σε συνεργασία με τους Προϊσταμένους Διευθύνσεων ή Τμημάτων των αρμοδίων  Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης.
Συζήτηση, διαβούλευση.
Την εκδήλωση διοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης και το ΚΕΚ-Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου (ΕΒΕΗ) και στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.