Δανειοδότηση γερμανικής εταιρίας Fraport

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑΤΑ

Κοινοπραξία των δανειστών παρέχει χρηματοδότηση για την γερμανική εταιρία Fraport Ελλάδα για την παραχώρηση των 14 ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων.
Ειδικότερα το ποσόν των 968.400.000 ευρώ, χρηματοδοτούν τα  χρηματοπιστωτικά ιδρύματα: Alpha Bank (EUR 284.7m), Sea Trade και η Τράπεζα Ανάπτυξης (ευρώ 62,5), Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη (186,7 εκατομμύρια ευρώ),  Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (280,4 εκατομμύρια ευρώ), και το International Finance Corporation (154,1 εκατομμύρια ευρώ), μέλος του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας. IFC όπου είναι, ο μοναδικός πάροχος των συμβάσεων ανταλλαγής επιτοκίων αντιστάθμισης ευρώ για να βοηθήσει Fraport Ελλάδα αντισταθμίσει πιθανές διακυμάνσεις στα επιτόκια μέσω της διάρκειας του δανείου.
Τα 14 αεροδρόμια που περιλαμβάνονται στην σύμβαση παραχώρησης είναι Ακτίου, Χανιά (Κρήτη), την Καβάλα, την Κεφαλονιά, την Κέρκυρα (Κέρκυρα), Κω, Μυτιλήνη, Μύκονο, Ρόδο, Σάμο, Σαντορίνη, Σκιάθος, Θεσσαλονίκη – δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα – και τη Ζάκυνθο. Σε συνδυασμό, αυτά τα αεροδρόμια που εξυπηρετούνται συνολικά περίπου 25,2 εκατομμύρια επιβάτες το 2016.