Δίωξη Δημάρχου Χαλανδρίου

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑΤΑ

Την αμέριστη αλληλεγγύη και στήριξή της στον Δήμαρχο Χαλανδρίου, Σίμο Ρούσσο και στη Διευθύντρια Προσωπικού του Δήμου Χαλανδρίου, συνάδελφο Στέλλα Μπακόλα, επιβεβαιώνει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΥ που δικάζονται την 1η Νοεμβρίου 2017, στο Γ’ Πλημμελειοδικείο Αθηνών, επειδή τον Σεπτέμβριο του 2014 αρνήθηκαν να παραδώσουν στοιχεία για τον «επανέλεγχο» των συμβάσεων εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου, υλοποιώντας αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου και των συνδικαλιστικών οργανώσεων (Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ΠΟΕ-ΟΤΑ και Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου).
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκτιμά ότι το «εντέλλεσθε» του Δημάρχου Χαλανδρίου, καθώς και άλλων δημάρχων, προς τους υπαλλήλους τους, για τη μη αποστολή στο Υπουργείο οποιουδήποτε στοιχείου θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για απολύσεις εργαζομένων, ήταν αυτονόητη υποχρέωση τους στη μάχη για τη σωτηρία των Δήμων από τον στραγγαλισμό των μνημονίων.
Σε ανακοίνωση υπογραμμίζεται «Υπενθυμίζουμε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., την 24η Μαρτίου 2015, είχε απευθυνθεί στον τότε Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και είχε ζητήσει να προωθηθεί η άμεση παύση των πειθαρχικών και ποινικών διώξεων ενάντια σε εργαζόμενους που συμμετείχαν στην απεργία-αποχή που προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αλλά και των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αντιστάθηκαν και συνέδραμαν στον αγώνα των εργαζομένων.
Ο κ. Υπουργός απάντησε τότε ότι το αίτημα αυτό θα ικανοποιηθεί. Όμως μετά από δύο χρόνια οι ποινικές διώξεις συνεχίζονται σε βάρος δημάρχων και υπηρεσιακών στελεχών επειδή αρνήθηκαν να γίνουν συνένοχοι στο έγκλημα των χιλιάδων απολύσεων που σχεδίαζε η τότε κυβέρνηση.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail