Γυναικεία επιχειρηματικότητα στο προσκήνιο

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑΤΑ

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά – Ομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με τη MeXOXO διοργάνωσαν το πρώτο σεμινάριο ενδυνάμωσης γυναικείας επιχειρηματικότητας, θέτοντας τις γυναίκες πρωταγωνίστριες στον ανταγωνιστικό στίβο των επιχειρήσεων την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 στο Σημείον Piree στον Πειραιά.
O πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ. Ανδριανός Μιχάλαρος   αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε την ομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Β.Ε.Π., την Ελπίδα Κόκοτα και όλους όσους βοήθησαν στην διοργάνωση της εκδήλωσης, παρουσίασε τη σημασία της βιοτεχνίας στην οικονομία και τόνισε το σημαντικό ρόλο του γυναικείου επιχειρείν στον βιοτεχνικό κλάδο, δίνοντας έμφαση στον ρόλο του επιμελητηριακού θεσμού για την στήριξη του επιχειρείν.
Επιπλέον επεσήμανε: «Το Β.Ε.Π. θα συνεχίζει να στηρίζει το γυναίκειο επιχειρείν με ουσιαστικές δράσεις και θα συνεργαστεί με φορείς όπως η Mexoxo έτσι ώστε να παρέχουμε στις γυναίκες επιχειρηματίες – μέλη μας ανταποδοτικά οφέλη.»
Στην συνέχεια η ειδική σύμβουλος Β.Ε.Π. κα Ευδοκία Μαυρομμάτη παρουσίασε την ιστορία επιτυχίας δυο αδελφών που επιχειρούν στον κλάδο του κοσμήματος – μελών του επιμελητήριου – με σκοπό να παροτρύνει τις γυναίκες που επιχειρούν να συνεχίζουν να διεκδικούν τα όνειρα τους και να κάνουν το ανέφικτο εφικτό και παράλληλα τόνισε ότι δεν είναι μόνες στον καθημερινό αγώνα που δίνουν και ότι σύμμαχο σε όλο αυτό έχουν τα επιμελητήρια.
Η Πάττυ Πετροπούλου και ο Αντώνης Σκαρπέτας ανέβασαν με ρυθμό και ενέργεια τους παρευρισκόμενους. Η Ιωάννα Φωτοπούλου μοιράστηκε συμβουλές και τρόπους για επιτυχημένο marketing ακόμα και με 2 ευρώ. Στο μαγικό αλλά και συνάμα απαιτητικό κόσμο των social media ανέλαβε να εισαγάγει τις αυριανές πρωταγωνίστριες ο Γιώργος Ξανθάκης. Ο Περικλής Κονδυλάτος και η στυλίστρια Ραμόνα Βλαντή δίδαξαν στις παρευρισκόμενες πως να ακολουθούν το Dress for Success ενώ το εκπαιδευτικό πάρτι έκλεισε με τραγούδια από τον Σταύρο Σαλαμπασόπουλο και τον Αντώνη Σκαρπέτα. Την υποστήριξή του στην ΜeXOXO και στις γυναίκες της χώρας μας δήλωσε ο Περιφεριάρχης Αττικής, κύριος Πατούλης δια μέσου της εκπροσώπου του Αναστασίας Ψωμιάδη και του προγράμματος Womanitee. Μεγάλη έμπνευση αποτέλεσε η ομιλία της κυρίας Λούκα Κατσέλη η όποια είναι ένθερμη υποστηρίκτρια της MeXOXO και του σκοπού της. Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Δημήτρης Καρύδης,  Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Δήμου Πειραιά, καθώς και η Περιφερειακή Σύμβουλος κ.Χρυσάνθη Αυλωνίτου και εκπρόσωποι περιφερειακών Επιμελητηρίων.
Η Ελπίδα Κόκκοτα, CEO & Founder της MeXOXO δήλωσε: «Η ΜeΧΟΧΟ είναι το safe zone για κάθε γυναίκα, που θέλει να ακολουθήσει τα όνειρά της. Εμπνέουμε τις γυναίκες να αγαπήσουν τον εαυτό τους, να αποκτήσουν γνώση και μέσα στην αγκαλιά της ΜeΧΟΧΟ να φτάσουν στην επιτυχία και ευτυχία».Την εκδήλωση  τίμησαν με την παρουσία τους η πρώην  Υπουργός κ.Λούκα Κατσέλη , ο Δημήτρης Καρύδης, Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Δήμου Πειραιά, με αρμοδιότητες της Δ/νσης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, εκτός του Τμήματος Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών & Εθνικών Πόρων καθώς και η Περιφερειακή Σύμβουλος κ.Χρυσάνθη Αυλωνίτου και εκπρόσωποι περιφερειακών Επιμελητηρίων.
Στο πλαίσιο συνεργασίας του Β.Ε.Π. και της Mexoxo θα δοθούν δυο υποτροφίες One to One και μια ατομική εκπαίδευση break your cealing με την Ελπίδα Κόκκοτα σε επιχειρήσεις – μέλη/γυναίκες  του Β.Ε.Π. Η διαδικασία θα ανακοινωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα από το επιμελητήριο.
Οι δράσεις της MeXOXO καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα κι έχουν ως στόχο, εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο να «σπάσουν» το αόρατο ταβάνι που τις περιορίζει και να οδηγηθούν στην επιτυχία μέσω καινοτόμων πρωτοβουλιών. Με παρουσία σε χώρες όπως το Νεπάλ, τη Λιβερία, το Μεξικό, τη Κόστα Ρίκα αλλά και πολλές άλλες η MeXOXO στοχεύει στο να νιώσουν όλες οι γυναίκες ότι κάποιος είναι εκεί, ακούει τα προβλήματά τους και δουλεύει ακατάπαυστα για να δώσει λύση. Μια λύση που θα τις ενδυναμώσει και θα τις κάνει να πιστέψουν τόσο στον εαυτό τους όσο και στις δικές τους μοναδικές δεξιότητες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail