Γιορτή παραδοσιακών κρητικών πνευστών

ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

Η 13η συνάντηση με τον τίτλο «Ποιμένες αγραυλούντες» στη Γέργερη που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γέργερης με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί στις 16 Αυγούστου στις 9 το βράδυ  στο χώρο των παλιών κατασκηνώσεων στις 9 το βράδυ.
Οι ποιμένες αγραυλούντες είναι μια γιορτή παραδοσιακών κρητικών πνευστών που ξεκίνησε το 2006 στη Γέργερη και σήμερα αποτελεί ένα μοναδικό σημείο συνάντησης μουσικών καλλιτεχνών πνευστών οργάνων από όλη την Κρήτη, από άλλες περιοχές της Ελλάδας και την Κύπρο.
Μετά τη συνάντησή και με τους Γρεκάνους της Κάτω Ιταλίας, σειρά έχει η συνάντηση με την παράδοση των πνευστών της Σκωτίας.
Η μουσική των λαϊκών πνευστών συνεχίζει να γράφει ιστορία στον τόπο παντρεύοντας μοναδικά τους ήχους του χθες και του σήμερα δημιουργώντας μια μοναδική ακουστική και πολιτισμική εμπειρία.
Φέτος θα δοθεί η ευκαιρία στους επισκέπτες μας να παρακολουθήσουν ένα μικρό σεμινάριο (6μ.μ.) για την ιστορία και την κατασκευή της ασκομαντούρας, με τους Περικλή Σχοινά, Κωστή Μουζουράκη, Γιώργη Καψάλη και Γιώργη Κουτεντάκη.
Θα ακολουθήσει καντάδα και κάλεσμα στα σοκάκια του χωριού.
Κατόπιν θα απολαύσουμε τον ήχο της με έλληνες μουσικούς αλλά και με μουσικούς της Σκωτίας, οι οποίοι θα δώσουν το δικό τους ηχόχρωμα στη βραδιά.
Συμμετέχουν οι:
Περικλής Σχοινάς, Δαμιανός Βασιλάκης, Γιάννης Ρομπογιαννάκης και ο Κωστής Μουζουράκης με τη μουσική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γέργερης.
Από τη Σκωτία οι Steve Jackson, John Atkinson-Milmoor, Doog Radcliffe.
Μουσική Επιμέλεια: Κωστής Μουζουράκης.