Γιορτή Κρητικής Διατροφής στο Ρέθυμνο

ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

Η μεγάλη γιορτή της κρητικής γαστρονομίας, του πολιτισμού και της παράδοσης, η «Γιορτή Κρητικής Διατροφής 2017», διοργανώνεται για 6η συνεχή χρονιά στον δημοτικό κήπο Ρεθύμνου, από την Κυριακή, 2 Ιουλίου έως και Παρασκευή, 7 Ιουλίου.
Πρόκειται για τη θεσμοθετημένη πλέον γιορτή με εκλεκτά προϊόντα της κρητικής γης, αντικείμενα λαϊκής τέχνης, μαθήματα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, παρουσιάσεις, γευσιγνωσίες, και πολλές άλλες εκδηλώσεις, που θα παρουσιαστούν στις γωνιές του δημοτικού κήπου της πόλης.
Στη γιορτή θα συμμετέχουν μουσικοί που θα συνοδεύουν, κάθε βράδυ, τις μυρωδιές και τις γεύσεις της κρητικής γης, με ήχους και χορούς του νησιού, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας.
Η 6η Γιορτή Κρητικής Διατροφής διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα, τον Δήμο και το Επιμελητήριο Ρεθύμνης.
«Οι γνήσιοι πρεσβευτές της Κρήτης, τα προϊόντα της γης, του πολιτισμού και της παράδοσης της, τιμώνται όπως κάθε χρόνο. Στη μεγάλη αυτή γιορτή, αναδεικνύεται ο πλούτος του νησιού μας, όλα εκείνα που το κάνουν ξεχωριστό, μοναδικό στον κόσμο. Όλα εκείνα, που για εκατομμύρια ταξιδιώτες από τα τέσσερα σημεία της Γης, αποτελούν τον λόγο επίσκεψής τους εδώ και δεκαετίες» επισημαίνουν οι διοργανωτές, που καλούν τον κόσμο, ντόπιους και επισκέπτες, να επισκεφτούν τη γιορτή και να γίνουν πρεσβευτές της Κρήτης.
Τιμώμενα προϊόντα, για φέτος, θα είναι το κρητικό κρασί, το ελαιόλαδο και το τυρί, για τα οποία θα πραγματοποιηθούν σημαντικές εκδηλώσεις, με τον γνωστό ζαχαροπλάστη Στέλιο Παρλιάρο να βρίσκεται στους χώρους διεξαγωγής της γιορτής, που θα δημιουργήσει γλυκά με βάση το κρητικό ελαιόλαδο.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα παρουσιάσει το σεμινάριο «Τυριά και Κρητικά κρασιά. Ξεφεύγοντας από τα όρια της Κρήτης» με εισηγητές διακεκριμένους δημοσιογράφους και συμβούλους οίνου, ενώ μία ακόμη εκδήλωση με τίτλο: «Εκλεκτικές συγγένειες και αλληλεπιδράσεις: Aπό την Κρήτη στις Κυκλάδες και πάλι πίσω» κατά την οποία, έξι μάγειροι από την Κρήτη και τις Κυκλάδες θα φτιάξουν αστικές, αγροτικές και γιορτινές συνταγές.