Γιορτή Γραβιέρας

ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

«Η μεγάλη Γιορτή της Γραβιέρας, η γιορτή του παραδοσιακού κρητικού τυριού διοργανώνεται και φέτος στην Ανώπολη των Σφακίων, την ημέρα της Παναγίας, στις 15 Αυγούστου 2018 στις 9:00 το βράδυ.» δήλωσε ο Αρχιμανδρίτης Παϊσιος Παπασηφάκης.
Επίσης αναφέρει «Η Ανώπολη, είναι κατ’ εξοχήν κτηνοτροφικό χωριό με μεγάλη παράδοση στην τυροκομία που έχει τις ρίζες της εκατοντάδες χρόνια πίσω. Είναι το χωριό με τα περισσότερα παραδοσιακά μιτάτα στη Κρήτη, κάποια λειτουργούν ακόμη με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούσαν εκατοντάδες χρόνια, χωρίς να έχουν επηρεαστεί καθόλου από τον σύγχρονο τρόπο ζωής.
Η Γιορτή της Γραβιέρας στην Ανώπολη Σφακίων τιμά και προβάλλει, το σημαντικότερο και πιο πολύτιμο τυροκομικό προϊόν του τόπου μας την Κρητική Γραβιέρα.
Η γιορτή που πρωτοδιοργανώθηκε το 1985 διανύει φέτος την 34η χρονιά της απόλυτα επιτυχημένης πορείας της, αγαπήθηκε και υποστηρίχθηκε από πολλές χιλιάδες κρητικούς, αλλά και από καλοκαιρινούς επισκέπτες του τόπου μας.
Τους ευχαριστούμε όλους, ένα-ένα ξεχωριστά που τίμησαν το τόπο μας και τους περιμένουμε και φέτος, την ημέρα της Παναγίας, τον Δεκαπενταύγουστο να ξαναβρεθούμε για άλλη μια αξέχαστη βραδιά.
Είναι μία από τις καλύτερες χοροεσπερίδες της Κρήτης, αν όχι η καλύτερη, και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά οι χιλιάδες επισκέπτες μας που έχουν ζήσει την εμπειρία. Η περιποίηση και η φιλοξενία είναι κορυφαία, τα φαγητά εξαιρετικής ποιότητας, ο τόπος μοναδικός, η μουσική γνήσια παραδοσιακή.
Περιμένουμε και φέτος όλους τους φίλους και τις φίλες μας να τους περιποιηθούμε όπως μόνο εμείς ξέρουμε.»