Γη Μυλοποτάμου

ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

Ο πολιτιστικός επιμορφωτικός σύλλογος Περάματος οργανώνει για 6η χρονιά τις εκδηλώσεις «Γη Μυλοποτάμου» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου, του Δήμου Μυλοποτάμου, του Εμπορικού Επιμελητήριου και την οργάνωση του πολιτιστικού επιμορφωτικού συλλόγου Περάματος. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται 9 με 11 Αυγούστου 2019 και ώρα 18:30 στη πλατεία Δημαρχείου Περάματος με στόχο, όπως αναφέρει ο σύλλογος, την προώθηση και ανάδειξη του πολιτισμού και των προϊόντων της περιοχής και πλαισιώνουν πολιτιστικοί σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής, παραγωγοί ποιοτικών προϊόντων από όλη την Κρήτη καθώς και άνθρωποι που υπηρετούν την τέχνη, τα γράμματα και την επιστήμη.
ΔΡΑΣΕΙΣ
-Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

-Εγκαίνια και Αγιασμός παρουσία των επίσημων και των επισκεπτών
-Στα πλαίσια της δράσης «το ψωμί ψωμάκι» οι γυναίκες του ΚΗΦΗ μας παρουσιάζουν πως παρασκευάζεται ο χόντρος από κριθάρι ένα φαγητό που μεγάλωσε γενιές και γενιές
Σάββατο 10 Αυγούστου 2019
– Παρουσίαση και γευσιγνωσία από τον πολιτιστικό σύλλογο απανταχού Aλοϊδιανών Αγ. Γεώργιος «Πως τα φύλλα του αμπελιού γίνονται ντολμαδάκια».
– Παρουσίαση και επίδειξη από τον κύριο Διαλεκτάκη, έναν παραδοσιακό καλαθοπλέκτη τεχνίτη μιας δεξιότητας που απαιτεί συγκέντρωση και δίνει χρηστικά έργα τέχνης.
Κυριακή 11 Αυγούστου 2019
– Παρουσίαση κ γευστική δοκιμή διαδικασίας αποξήρανσης σύκων για τον χειμώνα.. Τις πεντανόστιμες  συκομαϊδες από τον πολιτιστικό επιμορφωτικό σύλλογο Περάματος.
Παρουσίαση κ επίδειξη κατασκευής κεραμικών αντικειμένων από τον πολιτιστικό σύλλογο Μαργαρίτων.
Στην έκθεση θα πραγματοποιηθούν συναυλίες καταξιωμένων καλλιτεχνών, όπως επίσης και παρουσίαση κρητικών χορών.
ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Γιώργος Λιανές κ Γιάννης Βαρδής με το συγκρότημα τους.
Σάββατο 10 Αυγούστου 2019
Δημήτρης Μπάσης με την ορχήστρα του.
Κυριακή 11 Αυγούστου 2019
Ο όμιλος βρακοφόρων Κρήτης χορεύει για τη γη με την μουσική των Γιώργου Χαλκιαδάκη  και Γιώργου Μανωλιούδη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail