Γερμανικές οφειλές

ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

Η ενδυνάμωση της συνεργασίας της Κρήτης με την Γερμανία στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, των εξαγωγών Κρητικών προϊόντων, αλλά και το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων, συζήτησαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα Γενς Πλαίτνερ που επισκέφθηκε την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 την Περιφέρεια Κρήτης.
Ο Περιφερειάρχης στη διάρκεια της συνάντησης με τον Γερμανό πρέσβη αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης επισημαίνοντας ότι υπάρχουν περιθώρια ενίσχυσης συνεργασιών με την Γερμανία στον οικονομικό, τουριστικό, πολιτισμικό, ερευνητικό-επιστημονικό τομέα. Ο κ. Αρναουτάκης ευχαριστώντας τον κ. Πλαίτνερ για την επίσκεψη, επισήμανε την υποχρέωση της Γερμανίας στο θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων για τα δεινά, καταστροφές,  που προκλήθηκαν στο νησί μας στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
Ο Γερμανός πρέσβης εξέφρασε τον ενθουσιασμό του που βρίσκεται στο νησί μας τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι, δεν μπορείς να γνωρίζεις την Ελλάδα αν δεν έχεις επισκεφθεί την Κρήτη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail