Γαύδος- «πράσινο» νησί

ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

Στα έργα υποδομής της Γαύδου τα οποία θα συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και τα οποία θα καθορίσουν το αναπτυξιακό μέλλον του νησιού, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στο διήμερο Αναπτυξιακό συνέδριο «Σχεδιάζουμε ένα βιώσιμο μοντέλο Ανάπτυξης για την Γαύδο» που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό σχολείο στο «Καστρί» με οργανωτή τον Δήμο νησιού.
Ακόμη τόνισε «Η ενεργειακή αυτονομία -να καταστεί πράσινο νησί η Γαύδος, η παρουσία γιατρού στο νησί, η δασοπυρόσβεση, η ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κρήτη καθ´ όλη τη διάρκεια του έτους, η απρόσκοπτη λειτουργία του δημοτικού σχολείου, αποτελούν κάτι παραπάνω από τις συμβατικές υποχρεώσεις της πολιτείας προς τους κατοίκους του νησιού. Από τη δική μας πλευρά, αξιοποιώντας κάθε δυνατό μέσο ενισχύουμε και βελτιώνουμε τις αναπτυξιακές υποδομές του νησιού.
Τα προηγούμενα χρόνια με την χρηματοδότηση για έργα οδοποιίας ύψους
• 439.000 ευρώ για το δρόμο Καστρί-Άμπελος και
• με 335.000 ευρώ για την τοπική οδοποιία στο Λιμάνι
• με τον εξοπλισμό για τη Σήμανση των Περιπατητικών Μονοπατιών (111.000 ευρώ)
• με τις αναπλάσεις Οικισμών (381.000 ευρώ)
• αλλά και με την αναβάθμιση και επέκταση των δικτύων ύδρευσης ύψους 414.000
καλύψαμε ένα μέρος από τις μεγάλες ανάγκες του νησιού. Το επόμενο διάστημα είμαστε έτοιμοι σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία αλλά και το Δήμο να εντάξουμε για χρηματοδότηση νέα αναπτυξιακά έργα.  Έργα που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και που θα αποτελέσουν για μας γόνιμο πεδίο δράσεων και πρωτοβουλιών. Η συγκεκριμένη αναπτυξιακή ατζέντα είναι η κινητήριος δύναμή μας. Είναι το προγραμματικό και πολιτικό πλαίσιο συνύπαρξης, συνάντησης και συμπόρευσης, όλων των δημιουργικών δυνάμεων της Περιφέρειας Κρήτης. Και σε αυτήν την πορεία η Γαύδος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι. Η νησιωτική Ελλάδα αποτελεί μια ιδιαίτερη περιοχή του κόσμου με μοναδική φυσιογνωμία και χαρακτηριστικά, που όχι μόνο πρέπει να διατηρήσουμε, αλλά και να αποκαταστήσουμε σε βάθος χρόνου. Τα χαρακτηριστικά αυτά δεν είναι ανασχετικοί παράγοντες της ανάπτυξης, αλλά, αντίθετα, είναι ισχυρά πλεονεκτήματα. Χρέος μας είναι να αποδείξουμε ότι τα πλεονεκτήματα αυτά μπορούν να γίνουν κινητήριες δυνάμεις για θετικές οικονομικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές εξελίξεις στα νησιά μας. Για μια χώρα σαν τη δική μας που ζει στη θάλασσα και από τη θάλασσα, η αξιοποίηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των νησιών αποτελεί μονόδρομο. Για αυτό, εδώ στην Γαύδο, σημείο αναφοράς για ολόκληρη της Ευρώπη, προσφεύγουμε και αναζητούμε το δικό σας όραμα, τις ιδέες, τη δική σας παρέμβαση, τη δική σας φωνή. Από τη δική μας πλευρά είμαστε πάντα δίπλα σας, αρωγοί και συμπαραστάτες, χτίζοντας γέφυρες με τα Χανιά και την Κρήτη για ένα καλύτερο αύριο.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail