Γήπεδο γκόλφ το αεροδρόμιο Μάλεμε

ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

Τουριστικοί πράκτορες από το εξωτερικό πιέζουν τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες της Κρήτης να καταστραφεί το ιστορικό αεροδρόμιο του Μάλεμε και στη θέση του να φτιαχτεί ένα γήπεδο γκόλφ. Το αίτημα έγινε στη Σουηδία, στο πλαίσιο της 1ης Mediterranean Panorama έκθεσης «Τουρισμού Γαστρονομίας και Πολιτισμού» στην Στοτχόλμη, μεταξύ της εμπορικής διευθύντριας του tour operator Apollo Nina Hornewall του Δημάρχου Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη, του προέδρου του συλλόγου επιχειρηματιών «Ο Ιάρδανος» Αντώνη Κοκολοδημητράκη και του εντεταλμένου συμβούλου του Δήμου σε θέματα τουρισμού Πέτρο Μαρινάκη.
Σκοπός της συνάντησης, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, ήταν να διερευνηθούν οι όποιες δυνατότητες επέκτασης της τουριστικής περιόδου. Η κα Hornewall στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της δημιουργίας γηπέδου γκολφ στην έκταση του αεροδρομίου στο Μάλεμε, τονίζοντας πως μπορεί να προσελκύσει πολλούς και ποιοτικούς τουρίστες. Πρόσθεσε δε, ότι είναι πολύ δύσκολο να «ανοίξει» η τουριστική σεζόν παραπάνω από έξι με επτά μήνες, δεδομένου ότι οι περισσότεροι Σκανδιναβοί επιλέγουν ακόμη το δίπτυχο «ήλιος και θάλασσα».
Το αεροδρόμιο του Μάλεμε είναι ένα από τα σύμβολα της Μάχης της Κρήτης, καθώς αποτέλεσε το στρατηγικότερο σημείο πάνω στο νησί το Μάιο του 1941 και η κατάληψή του άνοιξε τον δρόμο για την οριστική επικράτηση των ΓερμανώνΜΑΛΕΜΕΜΑΛΕΜΕ