Βραβείο Ασφάλειας Αυτοκινήτων Πολυτεχνείου Κρήτης

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το βραβείο Ασφάλειας  Αυτοκινήτων παρέλαβε η ομάδα TUC Eco Racing (TUCer) του Πολυτεχνείου Κρήτης που συμμετείχε για δέκατη φορά στον διεθνή διαγωνισμό οικονομίας Shell Eco Marathon 2017, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο από τις 25 μέχρι τις 28 Μαΐου 2017. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 171 ομάδες εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από 29 χώρες της Ευρώπης και της ευρύτερης Μεσογείου.
Η ομάδα TUCer σχεδιάζει και αναπτύσσει ηλεκτρικά οχήματα πόλης, χαμηλής κατανάλωσης και μηδενικών ρύπων, που χρησιμοποιούν υδρογόνο ως καύσιμο. Εφέτος συμμετείχε στο διαγωνισμό με το εξελιγμένο όχημά της «Σπύρος Λούης» το οποίο διέθετε νέο πλαίσιο, νέες αναρτήσεις, νέο σύστημα διεύθυνσης και νέο ηλεκτρικό κινητήρα ώστε να παραμείνει ανταγωνιστικό απέναντι στον διαρκώς αυξανόμενο ανταγωνισμό. Δόθηκε μεγάλη σημασία στις προδιαγραφές ασφαλείας οδηγού και οχήματος. Αναπτύχθηκε, δοκιμάστηκε και τοποθετήθηκε πρωτότυπο σύστημα τηλεμετρίας που καθιστά εφικτή τη πρόσβαση, μέσω μιας ιστοσελίδας, σε ζωντανά δεδομένα από την κατάσταση του οδηγού και του οχήματος. Η συνεχής προσπάθεια της ομάδας να αντιμετωπίζει με απόλυτη σοβαρότητα όλα τα θέματα ασφάλειας στη σχεδίαση του οχήματος, στις κατασκευαστικές διαδικασίες, στις δοκιμές και κύρια στην αγωνιστική της παρουσία, δεν πέρασε απαρατήρητη.
Η ομάδα του 2017 αποτελείται από τους: Σπανουδάκη Πολυχρόνη, Πιπερίδη Σάββα, Σαραντινούδη Νίκο, Παπαδοκοκολάκη Ευτύχη, Μοσχόπουλο Γεράσιμο, Στεφανούλη Θεόδωρο, Γιάννης Ιωάννου και Τσουρβελούδη Νίκο.