Βράβευση μαθητών διαγωνισμού καινοτομίας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα έπαθλα  στις νικήτριες ομάδες του 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού Καινοτομίας και Δημιουργικότητας Ιονίων Νήσων, απένειμε το βράδυ της Τετάρτης 1 Μαρτίου 2018, ο Περιφερειάρχης Ιονίων νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, στο πλαίσιο της ημερίδας που διοργάνωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. Ιονίων με θέμα  «Καινοτομία και Δημιουργικότητα: Προκλήσεις και ευκαιρίες για τη νέα γενιά».
Στην εκδήλωση, που έλαβε χώρα  στο Αμφιθέατρο 2, του τμήματος Ιστορίας του Ιουνίου Πανεπιστημίου, παρευρέθησαν καθηγητές και φοιτητές του Πανεπιστημίου, οι βραβευθέντες μαθητές, οι γονείς τους και οι καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που συμμετείχαν ενεργά στις καινοτόμες προτάσεις των μαθητών.
«Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και να επιβραβεύσουμε όλους τους μαθητές που  συμμετείχαν στον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Δημιουργικότητας Ιονίων Νήσων. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε αυτή τη προσπάθεια και να την επεκτείνουμε και στο φοιτητικό κοινό, πέρα από τα όρια της πανεπιστημιακής κοινότητας της Κέρκυρας και στα υπόλοιπα τα νησιά του Ιονίου. Θέλουμε και μπορούμε να πάμε στο τελικό στάδιο, στη δυνατότητα εφαρμογής των ιδεών, επί του πρακτέου, στην πράξη της ζωής» επεσήμανε μεταξύ άλλων στη σύντομη ομιλία του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, που κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους μαθητές για τις καινοτόμες ιδέες τους και να καθίσει μαζί τους στα έδρανα του Αμφιθεάτρου.
Στη τελετή απονομής των επάθλων επιβραβεύτηκαν οι δύο νικήτριες ομάδες του Ionio Student Innovation, το Γυμνάσιο Φαιάκων στην κατηγορία «Προϊόντος» το «Σύγχρονο μπαστούνι» και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Κέρκυρας στην κατηγορία «Εφαρμογής» για την καινοτόμα ιδέα «Ε-move».
Ο 1ος Μαθητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας και Δημιουργικότητας Ιονίων Νήσων διοργανώθηκε για πρώτη χρονιά το 2017 από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Επιμελητήριο Κέρκυρας και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.