Βιωματικό Σεμινάριο στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σεμινάριο εν όψει του τριήμερου  Συνέδριου Μουσειακής Αγωγής και Εκπαίδευσης με θέμα: «Αξιοποιώντας τα μουσεία, τα τοπία μνήμης  και τους γεώτοπους για την εκπαίδευση του πολίτη στον 21ο αιώνα» συνδιοργανώνουν  η Περιφερειακή Διεύθυνση Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, η Γ.Γ. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017, στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου.
Το συνέδριο – η σημασία του οποίου στην εκπαιδευτική διαδικασία είναι αυτονόητη- θα πραγματοποιηθεί στη Θήβα το Μάιο 2017.
Στο πλαίσιο του Πανελλήνιου συνεδρίου αξιοποιούνται στην Βοιωτία το (νέο) Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, ο Ιερός Ναός Σκριπούς Ορχομενού, η Ιερά Μονή Οσίου Λουκά και το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου. Στην Φθιώτιδα το ιστορικό τρίγωνο Θερμοπύλες – Αλαμάνα – Γοργοπόταμος και το Αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας. Στην Εύβοια το Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας και το Κάστρο Καράμπαμπα. Στη Φωκίδα το Ναυτικό Μουσείο Γαλαξιδίου και στην Ευρυτανία τα πετρογέφυρα. Στους επιλεγμένους αυτούς τόπους θα διενεργηθούν βιωματικά σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς των δύο βαθμίδων.