Βασιλικό Διάταγμα Μουσείου Ολοκαυτώματος

ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΘΕΜΑΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Περιφέρειες

Με Βασιλικό Διάταγμα και όχι με την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας δημιουργείται το Μουσείο Ολοκαυτώματος στην Θεσσαλονίκη. Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει δρόμο σε βασιλικά δικαιώματα κάτι που ο Ελληνικός λαός έχει ψηφίσει κατά στην διάρκεια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση αναφέρεται: Υπογράφηκε το Βασιλικό Διάταγμα για τη δημιουργία του Ιδρύματος του Μουσείου Ολοκαυτώματος  στη Θεσσαλονίκη. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την ανέγερση του Μουσείου, στη δυτική πλευρά της πόλης, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης. «Το Ίδρυμα του Μουσείου Ολοκαυτώματος θα έχει έδρα τις Βρυξέλλες, γιατί με τον τρόπο αυτό αποκτά διεθνή οντότητα. Η Γενική Συνέλευση θα έχει διεθνείς προσωπικότητες», είπε ο κ. Μπουτάρης στο περιθώριο της συνάντησης με τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιώργο Ορφανό.
Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι μετά από αυτήν την εξέλιξη θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος σε ακίνητο που ανήκει στη ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε, παρακείμενο στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό της πόλης.
«Νιώθω μεγάλη ανακούφιση που υπογράφτηκε το Βασιλικό Διάταγμα διότι καθυστερούσε από τον περασμένο Οκτώβριο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.