Αύξηση κατασχέσεων

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΘΕΜΑΤΑ

Σχεδόν κατά 21.000 αυξήθηκαν τον Ιούνιο οι οφειλέτες προς την Εφορία για τους οποίους ενεργοποιήθηκαν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης και ο συνολικός αριθμός όσων κινδυνεύουν με κατασχέσεις έφτασε τις 951.114 από 930.160 το Μάη, ενώ 3,8 εκατομμύρια είναι οι οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της «Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων» (ΑΑΔΕ) αυξάνεται ο όγκος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία, τόσο των νοικοκυριών όσο και των επιχειρήσεων και για το 1ο εξαμήνου (Γενάρης – Ιούνης) του 2017 φτάνουν σε 5,47 δισ. ευρώ, ενώ η διόγκωσή τους για το μήνα Ιούνη διαμορφώθηκε σε 727 εκατ.
Τα στοιχεία αποτυπώνουν τη ζοφερή οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών που δυσκολεύονται ή και αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους και τα χαράτσια.
Ειδικότερα:
– Ο αριθμός των φορολογούμενων με ληξιπρόθεσμα χρέη διαμορφώνεται στα 3,8 εκατομμύρια
– Οι οφειλέτες «υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης» αριθμούν 951.114 τον Ιούνη, από 930.160 τον Μάιο. Δηλαδή, στη διάρκεια του Ιούνη ενεργοποιήθηκαν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης απέναντι σε ακόμη περίπου 21.000 ληξιπρόθεσμους οφειλέτες
Την ίδια ώρα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου σε ιδιώτες στο τέλος Ιούνη διαμορφώθηκαν σε 5,1 δισ. ευρώ, από τα οποία 1,2 δισ. αφορούν σε εκκρεμείς επιστροφές φόρων, παραμένοντας σε γενικές γραμμές αμετάβλητα σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.
Ειδικότερα, τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δείχνουν ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη διαμορφώνονταν ως εξής: Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης 2,26 δισ. ευρώ, από τα οποία 1,2 δισ. αφορούν σε οφειλές του ΕΟΠΥΥ. Νοσοκομεία 553,6 εκατ. ευρώ. ΟΤΑ: 345,5 εκατ. ευρώ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail