Αύξηση επιστροφών μεταναστών

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΘΕΜΑΤΑ

«Μέχρι αρχές Μαρτίου του 2020 θα έχουν χωροθετηθεί τα κλειστά κέντρα δομών μεταναστών στα νησιά Λέσβος, Χίος Σάμος και σε μεταγενέστερο χρόνο στη Λέρο και στη Κω» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας κατά την διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
Ακόμη  ανέφερε: «Θα κλείσουν οι άναρχες δομές και στις νέες θα εντάσσονται στα κέντρα οι νέες αφίξεις και όσοι δεν δικαιούνται άσυλο ενώ η έξοδος θα γίνεται με κάρτα και τα βράδια θα είναι κλειστά. Από τις αρχές του Γενάρη μέχρι σήμερα και μετά τα επεισόδια στη Μόρια έχει αυξηθεί ο αριθμός επιστροφής των μεταναστών».
Επίσης ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στην απολιγνιτοποίηση της ΔΕΗ που σύμφωνα με το νέο πλαίσιο με νέο εθνικό σχέδιο η κυβέρνηση στρέφεται στις ανανεώσιμες πηγές και στα φωτοβολταϊκά πάρκα.
Παράλληλα ανακοινώθηκε η εθελούσια έξοδο των εργαζομένων στην ΔΕΗ το εκπτωτικό τιμολόγια για τις λιγνιτικές περιοχές ενώ αναφέρθηκε στην εξυγίανση της ΛΑΡΚΟ.
Ήδη κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή για την εξυγίανση της ΛΑΡΚΟ όπου θα εγκατασταθεί ειδικός διαχειριστής με μείωση της μισθολογικής κατάστασης ύψους 25% και εντός 12 μηνών να έχει πραγματοποιηθεί πλειοδοτικός διαγωνισμός.
Τέλος ανακοίνωσε τη μείωση του ΦΠΑ σε φάρμακα για το καρκίνο και υπηρεσίες όπως ακτινολογικές εξετάσεις ύψους 6%.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail