Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι

ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ Περιφέρειες

Συναυλία στο Μουσικό Σχολείο Καβάλας πραγματοποιήθηκε  την Τρίτη14 Μαρτίου 2017 στο ειδικό αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι της προπολεμικής και μεταπολεμικής περιόδου.
Με τη συνεργασία του Δήμου Καβάλας, του ΔΗΠΕΘΕ και της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και με τη εθελοντική προσφορά καταξιωμένων, το Μουσικό Σχολείο παρουσίασε μια ολοκληρωμένη εικόνα της ιστορίας και της εξέλιξης του ρεμπέτικου τραγουδιού.
Λόγω της μεγάλης προσέλευσης κόσμου η προγραμματισμένη μόνο για τη Δευτέρα συναυλία με έργα της ρεμπέτικης ανθολογίας με τη συμμετοχή των Μουσικών Συνόλων και της Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου, επαναλήφθηκε και στην Τρίτη.
Καθοριστική ήταν η ευγενική συμμετοχή του μουσικού παραγωγού Πάνου Σαββόπουλου, του Δημήτρη Καρβούνη στη διεύθυνση της χορωδίας και των ερμηνευτών Αγάθωνα και Σοφίας Εμφιετζή.
Συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Φώτης Σπαθάρης – Μπουζούκι, Πασχάλης Κιούπκιολης- Μπουζούκι, Χρήστος Σαγώνας – Κιθάρα, Γιώργος Παραπέρογλου – Ακορντεόν, οι Χρυσούλα Μίσχου, Δημοσθένης Παπαοικονόμου στα μουσικά σύνολα και στη χορωδία η Κωνσταντία Κύπρου. Το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση για το ρεμπέτικο τραγούδι για τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου και το κοινό.ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ