Αποχή συμβολαιογράφων Κρήτης

ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

Απέχουν από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, οι συμβολαιογράφοι της Κρήτης έως και τις 28 Ιανουαρίου 2018, όπως έχει λάβει απόφαση η γενική συνέλευση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου του Εφετείου Κρήτης, που είχε πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο 2017.
Όπως αναφέρουν οι συμβολαιογράφοι του νησιού λόγω της συμμετοχής τους στους πλειστηριασμούς έχουν στοχοποιηθεί από κοινωνικές ομάδες και ζητούν την ουσιαστική προστασία τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, παράλληλα όμως ζητούν από το κράτος και την προστασία της πρώτης κατοικίας ευπαθών κοινωνικών ομάδων με τη θέσπιση νομοθετικών μέτρων. Σε ότι αφορά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ο Σύλλογος ζητά να είναι αποκλειστικός διαχειριστής της διαδικασίας το υπουργείο Δικαιοσύνης.
«Εμείς στην Κρήτη έχουμε πάρει απόφαση να απέχουμε από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς έως και τις 28 Ιανουαρίου που είναι και η ημερομηνία διεξαγωγής της τακτικής γενικής μας συνέλευσης. Από την άλλη προβλέπει ο κώδικας μας ότι αν το ΔΣ ή μόνος του ο πρόεδρος ή το ένα δέκατο των μελών μας ζητήσουν να γίνει έκτακτη γενική συνέλευση είναι υποχρεωτικό να συγκληθεί. Προς το παρόν όμως δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα. Εμείς έχουμε ζητήσει από την κυβέρνηση την προστασία μας, την αποτελεσματική, από τα επεισόδια που προκαλούνται στους πλειστηριασμούς. Επίσης ζητούμε την προστασία της πρώτης κατοικίας και της περιουσίας των ευπαθών ομάδων και επίσης ζητάμε να διαχειρίζεται το υπουργείο Δικαιοσύνης την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ώστε να έχει και την ευθύνη των οποιωνδήποτε λαθών κ.λπ. Κανένα από αυτά τα αιτήματα δεν έχει επισήμως ικανοποιηθεί» ανέφερε η πρόεδρος των συμβολαιογράφων του Ρεθύμνου και γενική γραμματέας του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου του Εφετείου Κρήτης Αναστασία Δρανδάκη.