Απεργία εργαζομένων «Εθνικής Ασφαλιστικής»

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑΤΑ

Συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία της «Εθνικής Ασφαλιστικής» και πορεία στα γραφεία της ΕΕ στην οδό Β. Σοφίας πραγματοποίησαν, το πρωί της Τρίτης 21 Μαρτίου 2017, οι εργαζόμενοι της εταιρείας, αντιδρώντας στην πώλησή της, στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας της 48ωρης απεργίας τους, η οποία ολοκληρώνεται την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017.
Η Επιτροπή Αγώνα στο Σύλλογο Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Εταιρειών στην τοποθέτηση που είχε κάνει στην προηγούμενη κινητοποίηση και με αφορμή την επικείμενη πώληση της εταιρείας προβάλλει τα αιτήματα να μη χαθεί καμία θέση εργασίας, να διασφαλιστεί για όλους μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
Ακόμα σημειώνει το αδιέξοδο της λογικής της «πάλης κατά του αφελληνισμού» και υπενθυμίζει ότι με «ελληνική διοίκηση» έχουν χτυπηθεί τα δικαιώματα των εργαζομένων. Καλεί τους εργαζόμενους να αξιοποιήσουν την πείρα που υπάρχει η οποία επιβάλλει «να μη στοιχιζόμαστε πίσω από συμφέροντα ξένα προς τα δικά μας (…). Συμφέρον των εργαζομένων είναι να παλέψουμε για τις δουλειές μας και για τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να εξασφαλίσουμε με τους στόχους πάλης την ενότητα όλων των εργαζομένων του χώρου, απέναντι στον κοινό εχθρό».
Καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν: Άμεση απευθείας πρόσληψη στην εταιρεία, με πλήρη ωράρια, όλων των «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων. Άμεση απευθείας πρόσληψη στην εταιρεία όλων των εργαζομένων στα περιφερειακά γραφεία πωλήσεων. Να ισχύσει η επιχειρησιακή ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας. Εξασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, ενάντια σε κάθε απόλυση ή απόπειρα αλλαγής εργασιακών σχέσεων.»