Απαλλοτρίωση αεροδρομίου Καστελίου

ΘΕΜΑΤΑ ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

Η αμερικανική «Hill International N.V. – Hill International Engineering Consultancy LLC»,  αναλαμβάνει την επίβλεψη της κατασκευής του νέου αεροδρομίου Καστελίου! Για το έργο, είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον τέσσερεις εταιρίες.
Η έδρα της αμερικάνικης εταιρίες βρίσκεται στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, ενώ έχει τα τελευταία χρόνια γραφεία και στην Αθήνα.
Μετά από την απόφαση αυτή που πάρθηκε και την επικύρωση του διαγωνισμού, η σύμβαση παραχώρησης θα πάει το όλο σχέδιο, στο Ελεγκτικό Συνέδριο για έγκριση. Στην συνέχεια θα πάει στη Βουλή προς ψήφιση, όπου μετά την  επικύρωση της θα ξεκινήσει ο ανάδοχος τον κύκλο εργασιών, με στόχο να παραδώσει το έργο σε 60 μήνες.
Από την πλευρά τους οι κάτοικοι της περιοχής του Καστελίου, εξέδωσαν ανακοίνωση, μέσα από την οποία τονίζεται πως «απόφαση τους είναι να μην παραδώσουν τη γη, για την οποία μόχθησαν και αγωνίστηκαν να μας παραδώσουν οι πρόγονοι μας. Δεν πρόκειται να δεχτούμε με κανένα τρόπο να καταλήξουμε ακτήμονες και άνεργοι. Δεν θα αφήσουμε να παιχτεί πάνω στις δικές μας πλάτες οποιοδήποτε παιχνίδι πολιτικών, οικονομικών και κερδοσκοπικών συμφερόντων».
Ακόμη Απαιτούν:
– Την άμεση απόσυρση των δικογράφων και την ματαίωση του δικαστηρίου στις 17 Απριλίου 2018
– Να σταματήσουν οι πιέσεις  στους δικαστές, προκειμένου να εκδοθούν χαμηλές τιμές η αξία της γης και το αναγκαστικό της απαλλοτρίωσης
– Οι αρμόδιες αρχές Κυβέρνηση, Κόμματα, Περιφέρεια και Δήμος να πάρουν υπεύθυνη θέση
Την ανακοίνωση υπογράφουν:
1. Τοπική Κοινότητα ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ, Δήμου Μινώα Πεδιάδος
2. Τοπική Κοινότητα ΡΟΥΣΣΟΧΩΡΙΩΝ, Δήμου Μινώα Πεδιάδος
3. Αγροτικό Συνεταιρισμό Ελαιοπαραγωγών ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ
4. Πολιτιστικό Σύλλογο Μουχτάρου, με έδρα τον Ευαγγελισμό
5. Πολιτιστικό Σύλλογο ΡΟΥΣΣΟΧΩΡΙΩΝ
6. Το Σωματείο με την επωνυμία «Σύλλογος κατοίκων και ιδιοκτητών περιοχής Ευαγγελισμού Πεδιάδος – Ο ΚΥΠΕΡΑΣ»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail