Αντιδράσεις κατά μείωσης Ασφάλειας Αττικής

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑΤΑ

Την Φυσική και Πολιτική Ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καλεί η Ένωση Αστυνομικών Υπάλληλων Αθηνών, για να ανακαλέσουν την διαταγή για να μην μειωθεί η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής κατά 500 άτομα  καθώς και οι υπηρεσίες ΓΑΔΑ, Άμεση Δράση, Αλλοδαπών τροχαία, ΔΑΕΑ.
Σύμφωνα με την Ένωση η απόφαση ήταν να πάρουν 800 αστυνομικούς από την φύλαξη επισήμων.
Σε ανακοίνωση υπογραμμίζεται: «Μόλις πριν λίγες εβδομάδες σε συνάντηση της Ένωσής μας με την Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. θέσαμε ζητήματα που απασχολούν τις Υπηρεσίες που ανήκουν διοικητικά στη Γ.Α.Δ.Α. Οι 4.500 κενές οργανικές θέσεις, η έλλειψη εξοπλισμού, τα καθημερινά μέτρα στα οποία απασχολούνται οι ίδιοι και οι ίδιοι, κυριάρχησαν στην ατζέντα.
Την 12/04/2018 εκδόθηκε «πανηγυρικό» Δελτίο Τύπου από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο ανέφερε με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι 800 αστυνομικοί από συνοδεία επισήμων προσώπων και Επιτελικά Γραφεία του Αρχηγείου θα διατεθούν σε πεζές περιπολίες, Αστυνομικά Τμήματα, Τμήματα Ασφαλείας, αλλά και σε άλλες Υπηρεσίες πρώτης γραμμής.
Ήμασταν εξ αρχής επιφυλακτικοί επειδή έχουμε ξανακούσει  πολλές φορές τις ίδιες μεγαλόστομες εξαγγελίες.
Τελικά οι επιφυλάξεις μας επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο. Τα νούμερα απλά δεν βγαίνουν, απ’ ότι πληροφορούμαστεστον αριθμό 800 θα επιχειρήσουν να υπολογίσουν και τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ. – Ο.Π.Κ.Ε., οι οποίες θα αποδεσμευτούν από σταθερά σημεία (!!!) . Σας ενημερώνουμε κύριοι ότι οι ομάδες αυτές παρανόμως ήταν σταθερές και ότι είναι ασαφές ακόμα αν έχουν αποδεσμευτεί.
Ο επικοινωνιακός οίστρος λοιπόν που έχει καταλάβει τους υπευθύνους να υλοποιήσουν τα μεγαλόπνοα σχέδια οδηγεί σε μια σειρά αστοχιών. Την Παρασκευή 28/4/2018 εκδόθηκε Διαταγή με την οποία μετακινούνται ακόμη 32 αστυνομικοί από μάχιμες Υπηρεσίες της Ασφάλειας στις πεζές περιπολίες. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οι μετακινούμενοι συνάδελφοι υπηρετούν στη Δίωξη Ναρκωτικών, στο Οργανωμένο Έγκλημα, στο Ανηλίκων, στο Αναζητήσεων, στην Αθλητική Βία και άλλες Υπηρεσίες οι οποίες έχουν ήδη συνδράμει το σύστημα και με προηγούμενες Διαταγές, είναι πρώτης γραμμής και σίγουρα δεν είναι ούτε Επίσημα ούτε Επιτελεία (η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής από τον Νόμο δεν έχει επιτελική Υπηρεσία). Σύντομα όμως θα είναι Υπηρεσίες «φαντάσματα».