Αντιδράσεις κατά αγωγού ΤΑΡ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η αλλαγή όδευσης του αγωγού ΤΑΡ εκτός της περιοχής των τεναγών Φιλίππων, ήταν το θέμα της σύσκεψης στην Καβάλα στις 15 Μαΐου 2018, που πραγματοποίησε το υπουργείο Ανάπτυξης.
Σε ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Πολιτών Καβάλας επισημαίνεται «Σε καμία περίπτωση δεν συζητήθηκαν αντισταθμιστικά κοινωφελή έργα που θα χρηματοδοτηθούν από την κοινοπραξία κατασκευής του αγωγού. Κατά την σύσκεψη ο Υπουργός ανέφερε θα αποστείλει στην περιοχή περιβαλλοντικό επιθεωρητή να διατρέξει την επίμαχο τμήμα της όδευσης και να κάνει τις παρατηρήσεις του.
Θεωρούμε απαράδεκτο, Υπουργός της Κυβέρνησης που θα πρέπει να υπηρετεί την λαϊκή κυριαρχία να λειτουργεί ως ενδιάμεσος της πολυεθνικής κοινοπραξίας κατασκευής του αγωγού, αντί να συμβάλει στην εξεύρεση λύσης στο συγκεκριμένο υπαρκτό πρόβλημα της παράνομής διέλευσης του αγωγού από τα τενάγη.
Οι εκπρόσωποι του Δήμου και της Περιφέρειας καλούνται να υπερασπιστούν τις αποφάσεις τόσο του Δημοτικού όσο και του Περιφερειακού Συμβουλίου με τις οποίες εκφράζεται η βούληση συμπαράστασης στον αγώνα για την αλλαγή όδευσης. Επομένως πρέπει να απέχουν από οποιανδήποτε συζήτηση περί αντισταθμιστικών έργων.
Καλούμε τους εκπροσώπους του ΤΕΕ και του ΓΕΩΤΕΕ και όλους του κατοίκους της περιοχής να εντείνουν τον αγώνα για την αλλαγή όδευσης τώρα που το ζήτημα βρίσκεται στην τελική ευθεία.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail