Αντιδράσεις για αεροδρόμιο Χανίων

ΚΡΗΤΗ Περιφέρειες

Αντιδρά ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης για την απόφαση της εταιρείας Fraport να σταματήσει την 24ώρη λειτουργία του αεροδρομίου Χανίων, αφού, όπως αναφέρει, θα είναι το μόνο από τα περιφερειακά αεροδρόμια που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Γερμανικής εταιρείας που θα συμβεί αυτό. Υπενθυμίζει ότι οι φορείς του τόπου έδωσαν πολυετείς αγώνες για τη λειτουργία επί 24ώρου βάσεων και προειδοποιεί την εταιρεία ότι αν συνεχίσει να λειτουργεί ως αποικιοκράτης, «σύντομα θα έχουν όλους τους φορείς απέναντί τους». Αναρωτιέται μάλιστα ποια είναι η θέση των τεσσάρων βουλευτών του νομού.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται:
Μετά από σχετική ενημέρωσή μου, η εταιρεία Fraport επέλεξε να σταματήσει η 24ωρη λειτουργία του Αεροδρομίου Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης». Απ’ όσα γνωρίζω, το αεροδρόμιο των Χανίων είναι το μόνο από τα περιφερειακά αεροδρόμια 24ωρης λειτουργίας το οποίο αποφάσισε η εν λόγω εταιρεία να κλείνει στις 24:00 και να ανοίγει πάλι το πρωί στις 05:00 πμ, για την χειμερινή περίοδο.
Προφανώς η εταιρεία Fraport δεν γνωρίζει ότι, για να τη λειτουργία επί 24ωρου βάσεως του Αεροδρομίου Χανίων, έγιναν τεράστιοι αγώνες από όλους του φορείς του Νομού Χανίων ! Με ποιους από τους φορείς των Χανίων συζήτησε το συγκεκριμένο θέμα η Fraport;
Αν πιστεύουν οι «επενδυτές» ότι θα λειτουργήσουν αυθαίρετα σαν αποικιοκράτες, είναι βαθιά νυχτωμένοι ! Και εάν δεν αλλάξουν άμεσα τακτική, σύντομα θα έχουν όλους τους φορείς απέναντί τους !
Άλλο ένα ερώτημα που τίθεται είναι αν οι τέσσερεις Βουλευτές των Χανίων ενημερώθηκαν γι’ αυτή την μονομερή απόφαση.