Ανταπεργία ΤΡΑΙΝΟΣΕ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑΤΑ

Βελτίωση των συνθηκών για την ασφάλεια της κυκλοφορίας και προσλήψεις μηχανοδηγών ζητεί η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης ΟΣΕ, η οποία καταφέρεται κατά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου προκήρυξε 4ωρες στάσεις εργασίας τόσο στις επιβατικές όσο και στις εμπορικές αμαξοστοιχίες, δίνοντας προτεραιότητα στον σεβασμό στον επιβάτη, λόγος για τον οποίο οι στάσεις εργασίας στα επιβατικά τρένα προγραμματίστηκαν σε ώρες που επηρεάζουν πολύ λιγότερο τη μεταφορά του επιβατικού κοινού προς και από το χώρο εργασίας του.
Η ΠΕΠΕ κατηγορεί τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ότι «θέλοντας να μετατρέψει τους μηχανοδηγούς σε εξιλαστήρια θύματα για την κατάσταση που επικρατεί στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο εδώ και δεκαετίες, προχώρησε στην αδικαιολόγητη πράξη της ανταπεργίας (lockout) αποφασίζοντας το κλείσιμο του σιδηρόδρομου για τρεις ημέρες».
Προσθέτει ότι μετά την απόφαση για το κλείσιμο όλων των δραστηριοτήτων για τρεις ημέρες και έχοντας ως πρώτο μέλημα το σεβασμό στη μετακίνηση του επιβάτη, ανέστειλε τις κινητοποιήσεις στις επιβατικές αμαξοστοιχίες την Τρίτη και Τετάρτη 30 και 31 Μαΐου 2017 αντίστοιχα. Ωστόσο, όπως διευκρινίζει, οι κινητοποιήσεις στα εμπορικά τρένα θα πραγματοποιηθούν κανονικά όπως και η 24ωρη απεργία της Πέμπτης 1ης Ιουνίου, οπότε και θα δοθεί συνέντευξη Τύπου «για να πούμε την αλήθεια και να αναδείξουμε τις πραγματικές ευθύνες για την απαξίωση του Ελληνικού Σιδηροδρόμου».
Η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θέλοντας να μετατρέψει τους Μηχανοδηγούς σε εξιλαστήρια θύματα για την κατάσταση που επικρατεί στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο εδώ και δεκαετίες, προχώρησε στην αδικαιολόγητη πράξη της ανταπεργίας (lockout) αποφασίζοντας το κλείσιμο του Σιδηρόδρομου για τρεις (3) ημέρες!!!
Οι Μηχανοδηγοί δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μετακυλήσει τις ευθύνες για την απαξίωση του Ελληνικού Σιδηροδρόμου.
Μετά την απόφαση για το κλείσιμο όλων των δραστηριοτήτων για 3 ημέρες και έχοντας ως πρώτο μέλημά μας το ΣΕΒΑΣΜΟ στη μετακίνηση του επιβάτη, ΑΝΑΣΤΕΙΛΑΜΕ τις κινητοποιήσεις στις επιβατικές αμαξοστοιχίες την Τρίτη και Τετάρτη 30 και 31 Μαΐου 2017 αντίστοιχα.
Οι κινητοποιήσεις στα εμπορικά τρένα θα πραγματοποιηθούν ΚΑΝΟΝΙΚΑ όπως και η 24ωρη απεργία της ΠΕΜΠΤΗΣ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail