Ανοικτό Πρωτάθλημα Σκακιού Δήμου Πλατανιά

ΣΚΑΚΙ

Το «Ανοιχτό Πρωτάθλημα Σκακιού Δήμου Πλατανιά παιδιών και ενηλίκων» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 το οποίο διοργανώνεται από τον Δήμο Πλατανιά και το ΝΠΔΔ Δήμου Πλατανιά, σε συνεργασία με την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων-Samaria και τους φορείς της Τοπικής κοινότητας Σπηλιάς, (Τοπικό Συμβούλιο, Πολιτιστικό Σύλλογο, Σύλλογος Κυρίων & Δεσποινίδων).
Το πρωτάθλημα είναι ελεύθερο συμμετοχής σε όσους θέλουν να αγωνιστούν και θα υπάρχει διαχωρισμός των παικτών σε πέντε διαφορετικούς ομίλους ,ανάλογα με την ηλικία τους, αλλά και το επίπεδο τους. Θα υπάρχει επίσης ειδικός όμιλος ενηλίκων, για άτομα τα οποία θέλουν να δοκιμάσουν τις σκακιστικές τους ικανότητες.
Τέλος οι αθλητές συλλόγων θα αγωνιστούν σε ξεχωριστό όμιλο.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Πνευματικό κέντρο Σπηλιάς – Τοποθεσία Πλατάνια με ώρα έναρξης  10:00 το πρωί.
Θα απονεμηθούν κύπελλα και μετάλλια για τους νικητές κάθε κατηγορίας ενώ αναμνηστικά διπλώματα θα πάρουν όλοι οι συμμετέχοντες.
Τα προγράμματα ΣΚΑΚΙ διδάσκονται τα τελευταία χρόνια σε παιδιά του δημοτικού σε όλα τα δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Πλατανιά, προσελκύοντας έτσι  δεκάδες παιδιά σε ένα άθλημα, το οποίο  καλλιεργεί την αυτοπεποίθηση και αναδεικνύει τη δύναμη της ανθρώπινης σκέψης.