Ανοικτές τουριστικές πύλες Ελλάδας

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΘΕΜΑΤΑ

Μέχρι τις 17 Ιουλίου δεν επιτρέπονται απευθείας πτήσεις από Μεγάλη Βρετανία και Σουηδία ενώ ακόμη γίνεται έλεγχος για το πότε θα ανοίξουν τα σύνορα με Κίνα αλλά και των χερσαίων συνόρων της Ελλάδας λόγω της έξαρσης του κορονοϊού σε χώρες των Βαλκανίων αλλά και γενικότερα σε τρίτες χώρες υπογράμμισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020.
Ακόμη τόνισε ότι «Δεν επιτρέπονται ακόμη οι απευθείας πτήσεις αλλά μέσω άλλων χωρών μπορούν να έρθουν. Παράλληλα ανοικτά είναι τα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας ενώ από Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 όσοι ξένοι τουρίστες θέλουν να επισκεφθούνε την Ελλάδα πρέπει να μπαίνουν στην Ελληνική ηλεκτρονική πλατφόρμα προκειμένου να κάνουν αίτηση για την είσοδό τους στην χώρα. Ήδη σε 16 αεροδρόμια που υποδέχτηκαν τουρίστες έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 5.900 test για την ιχνηλάτηση του ιού και στην περίπτωση θετικών κρουσμάτων για να μην υπάρξει διασπορά θα λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα. Πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη η Ελλάδα αναπτύσσεται σε όλες τις τοπικές κοινωνίας προκειμένου να υπάρχουν 11-12 κρεβάτια ΜΕΘ στην περίπτωση θετικών κρουσμάτων.»
Τέλος ο κ Πέτσας αναφέρθηκε στο νέο νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις που συζητείται στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με όλα τα κόμματα για τον τρόπο  με τον οποίο θα γίνονται οι διαδηλώσεις και διευκρίνισε ότι θα λάβει υπόψη της η κυβέρνηση τις προτάσεις όλων των κομμάτων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail